© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Candela Muñoz: “Parlen de transparència i al mateix temps prohibeixen gravar les comissions d’investigació”
2279
post-template-default,single,single-post,postid-2279,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Candela Muñoz: “Parlen de transparència i al mateix temps prohibeixen gravar les comissions d’investigació”

L’alcalde de Crevillent persisteix en la seua negativa de què les comissions d’investigació sobre el contracte de jardineria puguen ser gravades. Cosa que va demanar el Grup Municipal de L’Esquerra en la primera sessió d’esta comissió i que ha sigut rebatut amb declaracions peregrines. Que les comissions de l’Ajuntament puguen ser enregistrades amb càmera o gravadora és totalment legal, de fet alguna vegada les comissions han sigut gravades per part del secretari d’una comissió per poder recollir d’una manera més completa allò que es diu en ella.

Les excuses del Partit Popular per a prohibir este mecanisme han sigut per a l’Esquerra d’una pobresa d’arguments evident. La primera al·ludint a què el Secretari General és el secretari de la comissió donant un major prestigi a què ho siga en este cas, com si qualsevol altre funcionari que fa la feina d’alçar acta en les comissions no tinguera el suficient prestigi per a fer-ho. I la segona parlant de “despilfarro” volent fer creure a la gent que per polsar un botó de gravadora es necessita un funcionari amb hores extra, quan pot fer-ho el secretari o qualsevol dels qui estem allí. Un argument que certament deixa estupefacte i que per al portaveu Josep Candela demostra que s’han quedat sense excuses.

Per a Josep Candela “tracten de desviar l’atenció com fan sempre. El secretari de la comissió, siga qui siga, té el nostre respecte i aprovació, però una acta no és un diari de sessions i en ella només que s’arreplega un resum de les intervencions, no es pot transcriure absolutament tot. Per això estem demanant que es puga gravar esta comissió perquè es puga tenir un arxiu fidedigne, ja que el cas d’esta comissió és especial i hi haurà declaracions que poden demostrar irregularitats o no d’un contracte”.

El cas de què les comissions puguen ser gravades és tònica habitual en altres Ajuntaments, algunes incloses són públiques i es retransmeten per “streaming”. Per a l’Esquerra és d’una hipocresia absoluta voler aparéixer com a garant de la transparència i al mateix temps prohibir que es graven unes declaracions.