© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament de Crevillent debatrà la moció de l’Associació d’Amistat amb el Poble Sahrauí
18023
post-template-default,single,single-post,postid-18023,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Ajuntament de Crevillent debatrà la moció de l’Associació d’Amistat amb el Poble Sahrauí

El Grup Municipal de L’Esquerra ha informat que s’ha fet càrrec de la moció que l’associació va presentar als diferents grups municipals en el consistori.

El proper dilluns el plenari de l’Ajuntament de Crevillent conté en el seu ordre del dia una moció en suport de la causa sahrauí. Dita moció es presenta en representació de l’Associació local d’Amistat amb el Poble Sahrauí, ja que són els grups municipals qui poden tramitar al plenari les mocions que diferents associacions plantegen al consistori.

Des del Grup Municipal de L’Esquerra han informat que tenien coneixement que més grups volen donar suport a esta moció, però la limitació de presentar una moció per cada grup ha fet que es repartiren estes, fent-se L’Esquerra càrrec de la seua defensa al plenari i de la qual esperen la seua aprovació per unanimitat com ja ha passat en anteriors ocasions on el plenari de Crevillent sempre s’ha demostrat especialment sensible a la causa sahrauí. Ja que com s’ha explicat altres vegades, Crevillent té llaços especials amb els campaments, sent inclòs partícip d’un agermanament amb el campament de «La Güera» o tenint tècnics d’eixa procedència a l’organigrama municipal.

Els acords que planteja la moció són els següents:

PRIMER. Reafirmar la solidaritat i el suport de l’Ajuntament de Crevillent amb el poble sahrauí, en la seua justa lluita pels seus legítims drets i instar que el Govern d’Espanya continue defensant de manera efectiva davant l’ONU el pla de pau per a la lliure determinació del poble sahrauí.

SEGON. Reiterar que el problema del Sàhara Occidental és un procés de descolonització inacabat que ha de ser solucionat conforme el Dret Internacional.

TERCER. Exigir el respecte als DDHH en els territoris ocupats del Sàhara Occidental i l’immediat alliberament de tots els presos polítics sahrauís, i conéixer el destí de més de 500 civils desapareguts i 151 presoners de guerra, tal com han demandat les organitzacions de defensa dels DDHH. Igualment es considera imprescindible garantir el lliure accés en els territoris ocupats per a delegacions d’observadors i mitjans de comunicació; així com demanar al Consell de Seguretat de l’ONU i a la Comunitat Internacional que adopten les mesures necessàries per a la ràpida aplicació de l’ampliació del mandat de la Missió de l’ONU per al referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) per a garantir el respecte dels DDHH en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

QUART. Incrementar l’ajuda alimentària i la cooperació amb la població sahrauí que resisteix en condicions infrahumanes en els campaments de refugiats sahrauís per a pal·liar les extremes condicions de vida dels seus habitants i cobrir les necessitats alimentàries, educatives i d’allotjament.

CINQUÉ. Instar la UE a complir la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), en el sentit d’exigir que cap acord comercial entre la UE i el Marroc siga aplicable en el territori del Sàhara Occidental, ja que, tal com assenyala aquesta resolució, el Sàhara no forma part del Regne del Marroc.

SISÉ. Enviar aquesta moció a l’Ambaixador del Marroc a Madrid, a les autoritats sahrauís, al Govern espanyol, a la UE i al Secretari General de l’ONU.

El proper dilluns el plenari de l’Ajuntament de Crevillent conté en el seu ordre del dia una moció en suport de la causa sahrauí. Dita moció es presenta en representació de l’Associació local d’Amistat amb el Poble Sahrauí, ja que són els grups municipals qui poden tramitar al plenari les mocions que diferents associacions plantegen al consistori.

Des del Grup Municipal de L’Esquerra han informat que tenien coneixement que més grups volen donar suport a esta moció, però la limitació de presentar una moció per cada grup ha fet que es repartiren estes, fent-se L’Esquerra càrrec de la seua defensa al plenari i de la qual esperen la seua aprovació per unanimitat com ja ha passat en anteriors ocasions on el plenari de Crevillent sempre s’ha demostrat especialment sensible a la causa sahrauí. Ja que com s’ha explicat altres vegades, Crevillent té llaços especials amb els campaments, sent inclòs partícip d’un agermanament amb el campament de «La Güera» o tenint tècnics d’eixa procedència a l’organigrama municipal.

Els acords que planteja la moció són els següents:

PRIMER. Reafirmar la solidaritat i el suport de l’Ajuntament de Crevillent amb el poble sahrauí, en la seua justa lluita pels seus legítims drets i instar que el Govern d’Espanya continue defensant de manera efectiva davant l’ONU el pla de pau per a la lliure determinació del poble sahrauí.

SEGON. Reiterar que el problema del Sàhara Occidental és un procés de descolonització inacabat que ha de ser solucionat conforme el Dret Internacional.

TERCER. Exigir el respecte als DDHH en els territoris ocupats del Sàhara Occidental i l’immediat alliberament de tots els presos polítics sahrauís, i conéixer el destí de més de 500 civils desapareguts i 151 presoners de guerra, tal com han demandat les organitzacions de defensa dels DDHH. Igualment es considera imprescindible garantir el lliure accés en els territoris ocupats per a delegacions d’observadors i mitjans de comunicació; així com demanar al Consell de Seguretat de l’ONU i a la Comunitat Internacional que adopten les mesures necessàries per a la ràpida aplicació de l’ampliació del mandat de la Missió de l’ONU per al referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) per a garantir el respecte dels DDHH en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

QUART. Incrementar l’ajuda alimentària i la cooperació amb la població sahrauí que resisteix en condicions infrahumanes en els campaments de refugiats sahrauís per a pal·liar les extremes condicions de vida dels seus habitants i cobrir les necessitats alimentàries, educatives i d’allotjament.

CINQUÉ. Instar la UE a complir la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), en el sentit d’exigir que cap acord comercial entre la UE i el Marroc siga aplicable en el territori del Sàhara Occidental, ja que, tal com assenyala aquesta resolució, el Sàhara no forma part del Regne del Marroc.

SISÉ. Enviar aquesta moció a l’Ambaixador del Marroc a Madrid, a les autoritats sahrauís, al Govern espanyol, a la UE i al Secretari General de l’ONU.