© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’AJUNTAMENT SUPRIMIRÀ LES TAXES PER OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA PER A TOT L’EXERCICI 2021
18102
post-template-default,single,single-post,postid-18102,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’AJUNTAMENT SUPRIMIRÀ LES TAXES PER OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA PER A TOT L’EXERCICI 2021

El Govern Municipal ha decidit suprimir la taxa de taules i cadires per als bars i restaurants de la localitat durant l’exercici 2021. També estudiarà la possibilitat d’anul·lar els rebuts del primer trimestre del 2020. 

A causa de la situació de pandèmia per la COVID-19 i ateses les necessitats dels nostres restauradors, des del Govern Municipal s’ha adoptat la decisió de suprimir per a l’exercici 2021 les taxes d’ocupació de la via pública per a tots aquells comerços i restauradors locals que facen ús d’aquesta, inclòs el mercat ambulant setmanal, a altre d’intentar suprimir també el pagament del primer trimestre de l’any 2020, el qual s’està valorant per a aplicar la fórmula jurídica correcta.

Cal recordar que excepte el primer trimestre de 2020 que encara no estàvem en pandèmia s’havia adoptat no cobrar la taxa d’ocupació de via pública per a taules i cadires per a la resta d’enguany. No obstant això, lluny d’alleujar-se la situació, passada la primera ona de la pandèmia, s’ha produït una segona ona el que ha obligat a majors restriccions és pel que el Govern Municipal ha decidit que el primer trimestre tampoc ha d’abonar-se. En aquests moments s’ha demanat al regidor d’Hisenda perquè estudie la fórmula jurídica que possibilite l’aplicació d’aquest acord. 

Este acord també s’estén als llocs del mercat ambulant setmanal dels divendres. 

José Manuel Penalva, alcalde de Crevillent ha manifestat que “si alguna cosa caracteritza a este Govern Municipal és la responsabilitat i la coherència, per això, com ja hem comentat altres vegades, en la situació que estem vivint el conjunt de la societat s’ha de ser sensible, i per això s’ha decidit prendre aquesta decisió perquè els hostalers i els venedors en el “mercadillo”, puguen minorar l’impacte de l’actual crisi econòmica i sanitària i sempre valorant les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament.”

D’altra banda, l’Alcalde ha manifestat que, després d’haver-se avaluat la línia de subvencions finançades per la diputació, els tècnics de l’Agència de Desenvolupament Local estan avaluant les ajudes municipals i espera que en unes setmanes puguen resoldre també aquestes ajudes. Entenem la preocupació d’alguns hostalers, restaurants i autònoms pel retard en el cobrament de les ajudes, però aquests tècnics estan havent d’afrontar a final d’any, també els programes d’ocupació que han de començar el 30 de desembre. Estem davant una situació excepcional que mai abans s’havia presentat.