© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament de Crevillent treballa en facilitar la mobilitat a la nova estació d’ AVE
18165
post-template-default,single,single-post,postid-18165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Ajuntament de Crevillent treballa en facilitar la mobilitat a la nova estació d’ AVE

Esta es troba a menys de 3 quilòmetres del casc urbà de la nostra localitat i la intenció del govern es unir als nostre veïns i veïnes amb l’estació d’una manera fàcil i sostenible.

Este treball s’està realitzant conjuntament amb la Regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat, els serveis tècnics municipals i la pròpia Alcaldia.

Les línies de treball en què s’està treballant són diverses, d’una banda des de l’àrea de mobilitat sostenible s’està en contacte amb els taxistes de la localitat, amb l’objectiu de facilitar la recollida i transport de qui ho necessite per accedir a la estació, així com valorant els exemples de transport urbà que s’han implementat en altres localitats.

Josep Candela, regidor de mobilitat, ha revelat que «s’estan fent gestions a nivell autonòmic per facilitar la feina als nostres taxistes, és una reclamació i una necessitat que ens van transmetre per poder prestar un bon servei a la nostra zona. En este sentit, hem previst altres iniciatives que s’implementaran si estes no fructificaren. El que tenim clar és que la mobilitat entre la nova estació d’AVE, la nostra estació de rodalies o les pedanies amb el nostre nucli urbà és una assignatura pendent que este govern té el ferm compromís d’abordar «.

Així mateix, el responsable de mobilitat, ha afirmat que preveient este escenari es van crear partides de les denominades «a zero» amb destinació a dita matèria en el pressupost de 2021. «Això ens permetrà ser flexibles i modificar el pressupost durant el curs atenent als permisos que tinguem i el cost que haguem de fer front » ha afirmat Candela.

Una altra de les línies d’actuació és la parada de l’autobús interurbà o un altre mitjà d’autobusos. Per a això, l’alcalde de Crevillent, està en contacte amb l’empresa concessionària de la via interurbana de Crevillent – Elx – Alacant perquè es realitze parada a la mateixa estació de l’AVE al mateix temps que es va a abordar el tema de la freqüència de pas per l’Hospital del Vinalopó així com arribar a un acord per instal·lar una parada o un punt de recollida per als veïns de la urbanització de «El Pinar» que ara han de creuar la carretera sense un pas segur.