© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | El Govern Muncipal aprova les bases del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia
18169
post-template-default,single,single-post,postid-18169,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

El Govern Muncipal aprova les bases del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia

El plenari extraordinari d’este dilluns va aprovar la convocatòria i bases reguladores de la subvenció Pla Resistir-Ajudes Parèntesis que ascendeix a 623.522 euros per als sectors més afectats per la pandèmia de Crevillent.

L’Ajuntament de Crevillent ha aprovat al plenari extraordinari d’este dilluns la convocatòria i bases reguladores de la subvenció Pla Resistir-Ajudes Parèntesis per als sectors més afectats per la pandèmia en la nostra localitat. D’estos 623.522 euros, la GVA aportarà 389.701’25, la Diputació d’Alacant 140.292’45 i l’Ajuntament de Crevillent 93.528’30. Sense dubtes, una gran notícia per als nostres autònoms a causa de la greu situació que pateixen en l’actualitat a causa de les restriccions causades per la pandèmia de la COVID-19.

Recodar a tots els possibles beneficiaris les principals accions i qui són els beneficiaris d’aquestes ajudes:

  • Una quantitat fixa de 2.000€ per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors.
  • Una quantitat fixa de 200€ per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms.

Des de l’Ajuntament de Crevillent s’està treballant, des del mateix dia que es va conéixer el decret per part de la Generalitat, per a intentar agilitar al màxim els tràmits administratius d’aquestes subvencions, ja que agilitat i rapidesa són dos elements indispensables a l’hora de concedir aquestes ajudes. Els mateios membres del Govern Municipal han tingut diverses reunions amb tècnics i regidors de les àrees pertinents com són economia, comerç, turisme i altres regidories. En l’última reunió es va arribar a un acord consensuat entre tècnics i grups municipals, traslladant-se aquestes decisions aqueixa mateixa vesprada a una representació d’hostalers de la localitat perquè conegueren el procediment a seguir i quin tipus de bases regularien aquestes ajudes.

Finalment, les decisions que s’han pres han sigut per a protegir la vida de les persones, però sense cap dubte, les PIMES locals necessiten aquestes ajudes per a almenys intentar sobreviure o mantindre’s mentre dure aquesta situació de tancament total. Tots els diners d’aquestes subvencions es destinarà a aqueix grup de persones afectades pel tancament que es troben en l’annex nº1 del decret, fonamentalment restauració i hostaleria, gimnasos i altres autònoms que tinguen a veure amb la cultura i l’esport, posats de mercat ambulant i agències de viatges entre altres.

És la voluntat d’este govern continuar treballant a intentar concedir altres ajudes extraordinàries dirigides fonamentalment al comerç minorista a costa de conéixer la liquidació pressupostària del passat any.