© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Acord històric entre l’ajuntament i els sindicats policials per a la millora del servei a Crevillent
18216
post-template-default,single,single-post,postid-18216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Acord històric entre l’ajuntament i els sindicats policials per a la millora del servei a Crevillent

Amb la signatura d’aquest acord s’aconsegueix la tan reivindicada equiparació salarial dels policies locals a altres municipis de la categoria de Crevillent i es fixen els requisits d’excel·lència per a la seua consecució

Aquest 24 de març de 2021 s’ha posat fi a una reivindicació prolongada en el temps per part de la plantilla policial de Crevillent i que els seus sindicats venien reclamant des de fa més d’una dècada, més set anys de negociació infructuosos, sense aconseguir cap tipus d’acord amb el consistori, un objectiu que l’actual Govern del Canvi es va marcar per a la present legislatura. Afirmen des de totes les parts que s’ha tractat d’una negociació difícil ja que es partia d’una situació enquistada que va portar als sindicats policials a protagonitzar diverses mobilitzacions a l’anterior corporació municipal. Però la veritat és, que malgrat aquestes adversitats prèvies, aquest acord arriba signat per la totalitat de les delegacions sindicals abans d’arribar a l’equador de la present legislatura, un resultat que per part del govern municipal qualifiquen com a “històric” i com la “constatació d’una nova dinàmica en la gestió de la seguretat ciutadana a Crevillent”.

El regidor de l’àrea, Josep Candela, afirma que aquest és el resultat de “moltes hores de negociació i molt esforç per les dos parts, però estàvem segurs que la visió de millorar la qualitat del servei era un objectiu compartit que facilitava veure l’acord com una cosa possible i així ha sigut. Ara els nostres agents tindran les condicions laborals que es mereixen però al mateix temps s’exigirà un rendiment amb el qual la plantilla està veritablement compromesa”.

Quant al contingut de l’acord, la principal mesura abordada és l’equiparació salarial sobre la base d’un reglament de productivitat. Per tant, no serà una pujada fixa generalitzada, sinó que es marquen uns ítems mensuals de rendiment en el treball assolibles per qualsevol agent però que determinaran si compleix o no amb les prerrogatives de l’acord signat. Tot això objectivat i detallat es tradueix en una major eficàcia en el treball a través de dispositius extraordinaris o en un especial rendiment ja que amb aquest acord s’augmenten els dies laborables a l’any en el calendari de cada agent. Una altra de les mesures consensuades és l’eliminació de l’absentisme, ja que no es podrà faltar cap dia al treball encara que la baixa estiga justificada, podent recuperar-se les hores de treball en interés del servei si això passara per a poder aconseguir els objectius. A més hi haurà un programa d’objectius des d’Alcaldia, Regidoria i Prefectura del cos que aniran parells a les necessitats que els veïns més reclamen a cada moment. Finalment també es crea un pla de formació que premiarà als agents que més es formen durant l’any en matèries que implementen un millor servei a la ciutadania.

En paraules del regidor de Protecció Ciutadana “més que premiar l’esforç, jo el cridaria respectar el treball. La dedicació a una ocupació es respecta a través d’unes condicions laborals dignes i fomentant models de treball positius i propositius que seran el senyal d’identitat d’aquesta nova era en la Policia Local de Crevillent” afirma Candela Muñoz.

Segons l’alcalde, José Manuel Penalva, estem davant un acord que podem considerar estratègic i que posarà en valor el compromís de la plantilla de la Policia Local amb la ciutadania de Crevillent. “Aquest acord suposa un increment dels serveis i la millora de les condicions laborals que redundarà en la competitivitat de la nostra plantilla local respecte a la de les altres localitats del nostre entorn. Suposa així evitar, com ha ocorregut en els últims anys, que grans professionals acaben demanant trasllats a altres municipis, amb el cost econòmic que això suposa per a l’Ajuntament. En definitiva, repercutirà molt positivament en els serveis que presta aquesta administració als veïns i veïnes de Crevillent, concretament en matèria de seguretat i protecció ciutadana”.

Per part seua, la totalitat dels sindicats policials (CSIF, UGT i SEP) han manifestat que “aquest acord que marca el final d’una llarga negociació servirà per a equiparar i actualitzar les condicions laborals de la P. L Crevillent, amb la resta de municipis pròxims i amb característiques similars al nostre. Suposarà que es deixen de marxar, com ha ocorregut fins hui, desenes de compays i companyes amb una gran formació i capacitació, que es tarda anys a adquirir i que suposen uns alts costos econòmics que pagava l’Ajuntament de Crevillent i que s’estalviaven els pobles pròxims on marxaven a treballar els policies locals de Crevillent. Aquesta nova productivitat anirà unida a la realització de nous serveis policials, que es presten des de fa anys en altres localitats del nostre entorn amb bons resultats i també servirà per a continuar millorant els serveis policials que s’han realitzat fins hui. S’establiran unes metes i objectius a curt, mitjà i llarg termini per a millorar i adaptar-se al servei policial que demande a cada moment el Poble de Crevillent. I finalment volem agrair al Govern Municipal el seu tarannà i predisposició negociadora”.