© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Crevillent
18252
post-template-default,single,single-post,postid-18252,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Crevillent

Per primera vegada en la seua història, els veïns i veïnes de Crevillent faran les seues propostes i podran votar per a decidir a què es destinen 70.000 euros del pressupost municipal

L’Ajuntament de Crevillent comptarà enguany amb els primers pressupostos participatius de la seua història, una iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana que va ser aprovada ahir dijous en Ple Extraordinari i Urgent que permetrà que siguen els habitants del municipi els qui decidisquen en què invertir 70.000 euros corresponents al pressupost municipal.

La regidora de l’àrea, Ana Vanesa Mas, explica que els veïns i veïnes de Crevillent podran llançar les seues propostes a partir de l’1 de juliol fins al dia 31 del mateix mes presentant una Instància dirigida a la Regidoria de Participació Ciutadana en Registre o bé de manera telemàtica, a través de la Seu Electrònica.

Serà després de l’estiu quan tots els crevillentins i crevillentines podran votar en les urnes instal·lades en diferents instal·lacions municipals i decidir en quins projectes s’invertirà, després d’analitzar l’adequació de les propostes als requisits establits en les bases, com ara que siguen de caràcter col·lectiu i no individual o que es tracte d’assumptes de competència municipal.

Ana Vanesa Mas indica que poden participar totes les persones de la localitat majors de 16 anys, empoderant als nostres joves i donant-los l’oportunitat que ells i elles també decidisquen en què invertir aquests diners. A més, del total del pressupost participatiu, 20.000 euros es destinaran a projectes en les pedanies i 50.000 per a la resta de població, ja que els habitants d’estes zones porten molt temps reivindicant la necessitat de millorar els seus serveis i infraestructures.

“Volem que els nostres veïns i veïnes puguen proposar, decidir i controlar una part de la despesa pública local amb la finalitat de continuar avançant en el fiançament de processos de democràcia participativa. Pensem que la participació ciutadana és l’eina del futur i veiem necessari canviar la relació que s’ha tingut fins ara entre la institució municipal i la ciutadania. És moment d’escoltar els nostres veïns i veïnes”, assenyala l’edil.