© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament de Crevillent rebaixa l’IBI un 30% als habitatges que instal·len plaques solars
18275
post-template-default,single,single-post,postid-18275,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Ajuntament de Crevillent rebaixa l’IBI un 30% als habitatges que instal·len plaques solars

Els propietaris d’estos habitatges podran gaudir durant 3 anys d’una reducció en la quota de l’Impost sobre Béns immobles amb l’objectiu de promoure l’ús de les tecnologies renovables i l’energia solar, a l’ésser un sistema energètic més sostenible, menys contaminant, i que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

Els propietaris i propietàries d’habitatges de Crevillent que instal·len plaques solars per a proveir les seues cases d’energia solar podran gaudir d’una rebaixa del 30% en la quota de l’IBI durant 3 anys. Així ho va aprovar l’Ajuntament de Crevillent en el passat Ple del mes d’octubre mitjançant una Modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns immobles que va comptar amb el suport unànime de tots els grups polítics.

Esta modificació entrarà en vigor l’1 de gener de 2022 i la reducció es podrà aplicar durant 3 anys presentant el projecte, la factura de la instal·lació, el pagament de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i el certificat d’instal·lador autoritzat, sempre mentre que la suma d’aquestes bonificacions no supere el cost de l’obra.

Per a propietaris d’habitatge horitzontal s’aplicaran els mateixos passos a seguir però sent sol·licitat per la comunitat de propietaris, i el descompte de l’IBI serà proporcional. En el cas que siga obligatòria per llei la instal·lació de plaques no s’aplicarà la bonificació. Amb aquesta acció es pretén impulsar la instal·lació de sistemes d’aprofitament de l’energia provinent del sol destinats a l’autoconsum en els immobles residencials i l’ús d’aquesta energia, neta i barata, que en ser més sostenible i menys contaminant contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i contra el calfament global.