A ningú se l’imputa en este país si no hi ha indicis d’haver comés un delicte

El Grup Municipal de l’Esquerra reitera la seua petició de que es respecte la decisió de la magistrada i demana al Partit Popular que es deixe de teories de “complot judeomasónico”. Així és com ha qualificat les declaracions de la portaveu popular Loreto Mallol qui ha acusat al grup de L’Esquerra d’actuar en mala fe i en connivència amb antics funcionaris de l’Ajuntament de Crevillent, així com a la versió donada per l’alcalde on parla d’amiguisme corporatiu entre el cos d’habilitats nacionals d’interventors.

Per a Josep Candela “es tracta de desviar l’atenció de per què s’ha produït una imputació. Si este grup ha acudit als tribunals és perquè existia una sentència dels Tribunals d’Elx en contra del contracte amb Abornasa, on també alertava de la seua perillositat per al medi ambient. A més de notes d’objecció d’un funcionari i una més que provada campanya difamatòria cap al funcionari denunciant. Si eixos no són suficients motius per a posar-ho en coneixement de Fiscalia aleshores no entenem de la mateixa manera el verb fiscalitzar”.

L’Esquerra ha recordat que el mateix Fiscal Jefe que ha demanat el arxiu és qui va admetre a tràmit els indicis en “prima facie” de la denúncia portada per L’Esquerra a la Fiscalia Anticorrupció. Este grup s’ha limitat des del primer moment a aportar tots els aclariments demanats per el Jutjat i a col·laborar amb la justícia. Més tard amb la petició de fiança i d’arxivament L’Esquerra va decidir retirar-se de la demanda creient acomplert el seu deure de posar tot el que sabia en coneixement de Fiscalia.

La denuncia va ser convertida en querella per part del Observatorio de la Ciudadanía Contra la Corrupción, convertint-se en acusació popular, una associació que es dedica a vetllar per l’esclariment de casos judicials. I una vegada més, una jutgessa en este cas, va veure indicis per a demanar la compareixença en qualitat d’investigat del sr. César Augusto Asencio.

Per a Candela Muñoz “si el Partit Popular encara no s’ha donat compte de que no ha fet les coses de la millor manera possible, vol dir que creuen que en este país s’imputa a la lleugera a qualsevol persona. Quan justament és al contrari, són els denunciants qui més traves tenen a l’hora d’acudir a la Justícia, només cal posar el telediari per a comprovar-ho”.

Finalment el TSJ de València va contradir la sentència dels Jutjats d’Elx i el Fiscal Jefe va intercedir novament demanant l’arxiu de la demanda, uns fets que decantarien la balança a favor de l’alcalde del Partit Popular. Per estos motius L’Esquerra ha sigut la primera en demanar respecte per les noves sentències i l’auto ex-culpatori.

Per últim, el portaveu de L’Esquerra considera que Loreto Mallol “hauria de ser l’última persona en acusar-nos de mala fe. Li recordem que gràcies al nostre vot es va fer la modificació de crèdits per a pagar una ampliació de contracte de les llums de nadal que vostè havia signat sense la prèvia autorització plenària. Vostè va reconèixer que s’havia equivocat i ens vam mostrar comprensibles perquè un error humà el pot tenir qualsevol, però li recordem que de no fer-ho haguera tingut un problema legal pel vot en contra d’altres partits. Així som nosaltres, comprensius, però amb les demandes de transparència anem fins al final. Si vol podem disculpar-nos per ser el que som, però no sabem ser d’altra manera”.