© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Aprovades les ajudes a autònoms i empresaris de Crevillent per a pal·liar els danys econòmics del Covid-19
17847
post-template-default,single,single-post,postid-17847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Aprovades les ajudes a autònoms i empresaris de Crevillent per a pal·liar els danys econòmics del Covid-19

La Corporació Municipal ha celebrat hui una sessió plenària extraordinària i urgent amb l’objectiu d’aprovar les bases de tres programes de subvencions dirigits als autònoms i xicotets empresaris de Crevillent que s’han vist afectats per la pandèmia del Covid-19. Unes ajudes que han sigut aprovades aquest migdia per unanimitat i que ascendeixen a un total de 500.000 euros.

D’una banda, es destinaran 175.000 € a ajudes per a les despeses extraordinàries derivades de l’adopció de mesures de seguretat en les activitats econòmiques (gel hidroalcohòlic, guants, mascaretes, adaptació de negocis per a complir la distància interpersonal, instal·lació de mampares…). Amb un import màxim per ajuda de 700 €.

Mentrestant, les destinades a cobrir les despeses corrents suportades durant el període de tancament o suspensió temporal de l’activitat econòmica, ordenat per les autoritats sanitàries amb motiu del RD 465/2020, comptaran amb un import total de 125.000 € (telèfon, aigua, llum, internet, reparacions, lloguer, hipoteca…). Per a això es dotarà d’un màxim de 500 € per a cadascuna.

Finalment, s’ha assignat 200.000 € a subvencions per als autònoms i empresaris de la localitat que han vist reduïts els seus ingressos com a conseqüència de la crisi generada pel coronavirus, dels quals 150.000 € seran per a ajudes a negocis que van haver de tancar (ajudes de 1.000 €) i 50.000 € per a subvencions de 500 € dirigides a negocis que han patit una caiguda en els seus ingressos.

Des de la Regidoria d’Economia Sostenible i Oportunitats comenten que aquestes ajudes s’han emportat a Ple perquè els empresaris crevillentins puguen disposar d’elles com més prompte millor i exposen que el termini de sol·licitud començarà després de la seua publicació en el BOP, sent el 30 de setembre l’últim per a la seua tramitació.

Entre els requisits per a poder optar a aquestes ajudes està que l’activitat econòmica s’estiga exercint en el municipi, disposar de menys de 5 empleats en la plantilla de mitjana durant l’exercici 2020 i estar al corrent en el compliment de les obligacions fiscals i tributàries davant l’Administració Estatal i Local i amb la Seguretat Social, entre altres.