© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Celebració de la Setmana del Còmic a Crevillent amb multitud d’activitats
17253
post-template-default,single,single-post,postid-17253,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Celebració de la Setmana del Còmic a Crevillent amb multitud d’activitats

Amb motiu de la celebració aquest mes del “Comic Book Day” o Dia del Còmic, la Biblioteca Pública Municipal “Enric Valor” ha preparat diverses activitats vinculades a aquest tipus de literatura, englobades dins de la Setmana del Còmic.

Del 18 al 22 de maig els interessats en el món del còmic podran accedir a tot el contingut en el Facebook de la Biblioteca Municipal.

D’una banda, es presenta la guia de lectura “Còmic” en la qual es recull una col·lecció de còmics adquirits a la biblioteca per a aconseguir una “Comicteca” completa i variada com a element de captació a la lectura. Entre les publicacions seleccionades es poden trobar diferents temàtiques com a biografies, ficció, història, art o feminisme.

Alguns dels títols de les publicacions biogràfiques són Sisa. Los años galácticos, de J. M. Polls i Manu Ripoll; El viaje de Marcel Grob, de Philip Collins i Sébastien Goethals; El diario de Anne Frank” de Ari Folman o Daniel Jiménez de Cisneros, una vida entre fósiles la publicació editada per la Regidoria de Cultura idedicada a la figura d’aquest paleontòleg i geòleg tan rellevant per a la serra de Crevillent. Altres còmics destacats són Estamos todas bien, d’Ana Penyas; Historia ilustrada de la teoría feminista, d’Ana de Miguel i Marta de la Rocha.

TUTORIALS PER A DIBUIXAR PERSONATGES DE CÒMIC

Cada dia a les 18 hores es podrà disfrutar d’uns tutorials en els quals s’ensenya a dibuixar els diferents personatges de Marvel i DC Còmics com són Robin, Wonderwoman, Batman, Ironman i Miss Marvel. Aquests tutorials han sigut adquirits per la  Regidoria de Cultura al professor de dibuix Fco. Borja Estela Prieto i formaran part del canal de Youtube de Cultura de l’Ajuntament de Crevillent.

CONCURS “DIBUIXA ELS TEUS HEROIS DE LA PANDÈMIA”

“Dibuixa als teus herois de la pandèmia” es tracta d’un concurs en el qual es convida a tota persona interessada, major de 13 anys, a dibuixar al seu heroi de la pandèmia, com una manera d’homenatgear als professionals que ens protegeixen. Els autors hauran d’acompanyar el seu dibuix amb el nom de l’heroi i una breu descripció de la seua història. Entre totes les propostes presentades se seleccionarà al premiat que serà reconegut amb un diploma i una tauleta. El termini finalitza el 30 de juny i el premi serà una tablet.

“UN PASSEIG PER L’ART I LA HISTÒRIA A través DEL CÒMIC”

Cada dia en el Facebook de la Biblioteca es presentarà un còmic relacionat amb l’art i la història, a través dels quals podrem conéixer diferents episodis de la història. Els còmics seleccionats són:

  • Las Meninas  de Santiago García i Javier Olivares
  • Historia del arte en cómic. El mundo clásico  de Pedro Cifuentes
  • Yo, René Tardi. Prisionero de guerra en Stalag IIB de Tardi
  • Maus, relato de un superviviente  d’Art Spiegelman
  • Crónicas de Jerusalén  de Guy Delisle
  • En transición de Alberto Haller i Ana Penyas
  • La guerra de las trincheras de Tardi
  • Los surcos del azar de Paco Roca

ACTIVITATS RELACIONADES AMB EL CÒMIC

També, des del Taller d’Ocupació “Vila de Crevillent VI”, han proposat una sèrie d’activitats per als més xicotets en les quals podrem utilitzar plantilles per a realitzar el nostre propi còmic, jocs on endevinar quin personatge és el que es mostra i quina frase li correspon o un repàs pels personatges històrics del còmic espanyol.