Ciudadanos frena la reprovació de l’alcalde després d’haver demanat la seua dimissió

El Grup Municipal de l’Esquerra va presentar ahir una moció de reprovació basada en la gestió que per part del Partit Popular s’ha fet del tractament de la brossa i que ha desembocat en la imputació de l’alcalde. Entén este grup que la carrera per voler regularitzar la situació d’ABORNASA ha comptat en la figura del Sr. Asencio un aliat per a l’empresa sense tenir en compte que ha de ser el representant dels interessos públics generals i no de l’interés econòmic d’uns pocs. El portaveu de la coalició, Josep Candela, va deixar clar en tot moment que la reprovació no tractava de ser un judici paral·lel sobre la imputació, qüestió que s’ha de dirimir en els Jutjats i sobre la qual sempre ha de prevaldre la presumpció d’innocència, sinó sobre la descarada connivència entre govern local i empresa en tota la tramitació dels expedients i l’ús que segons L’Esquerra està fent-se per part d’alcaldia dels recursos municipals com la pàgina web o les publicacions en paper subvencionades per tal de defensar la seua situació processal.

La reprovació va comptar amb els vots contraris de les files del Partit Popular i de la regidora trànsfuga que va eixir de les files del PSOE, per la qual cosa deixava en mans de Ciudadanos la reprovació, un procediment que consisteix a denotar la pèrdua de confiança del plenari en la figura del reprovat. El partit dels d’Albert Rivera va optar per l’abstenció una vegada més salvant de la situació a César Asencio.

Per a Josep Candela, “la delicada situació judicial de l’alcalde de Crevillent no hauria de contaminar la vida normal de l’administració i esta reprovació era necessària com un advertiment a la seua habitual manera de procedir. En este sentit la postura de Ciudadanos la considerem incoherent, després d’haver demanat la dimissió de l’alcalde el mateix Sr. Soriano, no és capaç ni de sostenir durant sis dies seguits la seua postura evidenciant una vegada més la pleitesia política que li professen al Sr. Asencio”.

La reprovació va comptar amb els vots favorables tant de Compromís com del Partit Socialista, les mateixes forces que s’han manifestat sempre a favor d’una moció de censura. Una moció de censura que hauria de comptar amb els vots favorables dels dos representants de Ciudadanos, ja que pel que marca la llei del pacte antitransfuguisme el vot de la regidora Lelia Laura Gomis no seria comptat com a vàlid.