| Conferència: “Rescatant vides al Mediterrani” este divendres al Centre Jove
2575
post-template-default,single,single-post,postid-2575,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Conferència: “Rescatant vides al Mediterrani” este divendres al Centre Jove

Conferència: “Rescatant vides al Mediterrani” este divendres al Centre Jove

Este divendres dia 9 de març a les 19.30 hores al Centre Jove de Crevillent tindrà lloc la conferència “Rescatant vides al Mediterrani”. La xarrada serà impartida per dos socorristes de la ONG “Proactiva Open Arms”. Esta ONG es va convertir en mediàtica de manera recent pel reportatge del programa Salvados de La Sexta “Astral” on es contava la vida al vaixell que utilitza l’organització per fer els rescats en alta mar.

Este acte tindrà un especial interés doncs un dels conferenciants és crevillentí. El crevillentí Manuel Angel Hervás, socorrista de professió i voluntari en altres projectes com els de Creu Roja, va estar ajudant en el rescat de refugiats en aigües a prop de la costa de Líbia. Tant ell, com el socorrista Joaquin Acedo, ens contaran l’experiència de primera mà per tal que coneguem la situació que es viu hui en dia en la mediterrània.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.

Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats a una platja. Van pensar: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s’estan morint i ningú els ajuda? Esta xarrada està immersa en els actes que el Grup Municipal de L’Esquerra organitza amb diferents organitzacions que es dediquen de manera altruista a prestar ajuda als refugiats amb la intenció de conscienciar de la greu situació que es viu i repensar com podem passar a ser més útils des de les nostres possibilitats.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.