© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Continuarem insistint fins que es resolguen els problemes en el Centre de Salut de Crevillent
16545
post-template-default,single,single-post,postid-16545,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Continuarem insistint fins que es resolguen els problemes en el Centre de Salut de Crevillent

L’alcalde i la regidora de Sanitat es reuneixen amb els responsables de Ribera Salud, empresa concessionària que gestiona l’Hospital i el Centre de Salut per a traslladar les queixes veïnals sobre les deficiències en el Centre de Salut de Crevillent. A més, en altra reunió, s’ha informat sobre estes reclamacions rebudes al Comissionat de l’Àrea de Salut

L’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i l’actual regidora delegada de Sanitat, Montserrat Pineda, han mantingut dos reunions amb els responsables de l’empresa concessionària Ribera Salud que gestiona del Centre de Salut de Crevillent per a sol·licitar una solució davant les nombroses queixes veïnals rebudes per l’Ajuntament sobre l’alta demora de les cites, l’espera per a ser atesos, la falta d’assignació i el canvi constant de facultatius i la saturació en el servei d’urgències, entre altres.

Dimecres passat, 29 de gener, el Consistori es va reunir amb el gerent del Vinalopó Rafael Carrasco, la directora d’Infermeria Mª Carmen Gil, i el director mèdic d’Atenció Primària Hipólito Caro. Segons indiquen des de l’equip directiu del Departament de Salut de l’Hospital del Vinalopó ara mateix existeixen dos vacants de metges per cobrir en el Centre de Salut.

Els membres del Comité de Direcció del Vinalopó, afirmen que s’està realitzant una cerca activa de facultatius per a intentar donar resposta al més prompte possible als problemes, però que en l’actualitat existeix una falta de personal mèdic generalitzada en tot el país que dificulta trobar una solució definitiva. D’altra banda, també han pres nota dels problemes quant a les demores de les cites o les cues en la recepció.

En qualsevol cas, des de l’Ajuntament es va sol·licitar als responsables de l’empresa que adopten mesures de reforç i de correcció per a normalitzar la situación perquè els veïns i veïnes de Crevillent siguen atesos amb la màxima qualitat d’assistència sanitària.

Des de la Corporació Municipal es vol deixar clar que l’Ajuntament no té competències en matèria de gestió del Centre de Salut, excepte traslladar les queixes que es reben o el malestar de la ciutadania si no es rep una atenció com esperen, i això él el que s’ha fet i es continuarà fent, segons afirma  l’alcalde.

D’altra banda, és necessari aclarir que la gestió del Centre de Salut de l’Hospital Vinalopó s’està duent a terme mitjançant concessió privada a l’empresa Ribera  Salud i que,  segons les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, en l’actualitat es troba en mans d’una entitat nord-americana especialitzada en assegurances mèdiques. Una concessió que va realitzar el govern de la Generalitat del Sr. Camps (PP) i la concessió finalitza l’any 2025.

 “Després de les reunions mantingudes esperem que s’adopten les mesures correctores oportunes i que aquesta situació se solucione com més prompte millor, tal com s’ha acordat, en cas contrari continuarem insistint fins que es resolguen els problemes en el Centre de Salut de Crevillent” comenta José Manuel Penalva.

Montserrat Pineda ha informat que estes mateixes qüestions se li traslladaran a la Conselleria de Sanitat en una trobada programada per a la setmana vinent. L’edil ha volgut recordar als ciutadans i ciutadanes que tenen a la seua disposició fulls de reclamacions per a deixar constància de les deficiències en el Centre de Salut. D’altra banda, el Departament de Salut de l’Hospital del Vinalopó ha assegurat que en els pròxims dies es durà a terme la convocatòria del Consell de Salut del Departament Elx-Crevillent, un òrgan que permet la participació dels ajuntaments en aquesta àrea amb l’objectiu de conéixer, proposar i informar sobre els programes i activitats sanitàries.