| Crevillent prohibirà la publicitat sexista en la via pública
2961
post-template-default,single,single-post,postid-2961,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Crevillent prohibirà la publicitat sexista en la via pública

Crevillent prohibirà la publicitat sexista en la via pública

La nova ordenança de neteja viària que prepara l’Ajuntament de Crevillent es troba en els seus últims tràmits abans de passar a exposició pública. Una de les novetats que s’inclourà serà el veto a la publicitat sexista en el capítol de prohibicions i que va ser proposada en la comissió de règim interior pel Grup Municipal de L’Esquerra.

En concret l’Article 28 de l’ordenança constarà d’un punt 3 amb la següent redacció: «Es prohibeix l’ús de qualsevol tipus de publicitat que supose discriminació per raó de sexe, on es cosifique de manera denigrant a les persones o que utilitze estereotips que suposen un menyspreu a la igualtat entre homes i dones».

Per al portaveu de L’Esquerra, Josep Candela, «es tracta de modernitzar les ordenances i que no només tinguen un perfil tècnic sinó que incidisquen i determinen el poble que volem. En un Crevillent feminista no té cabuda propaganda masclista que, a banda de mal gust, es dedica a promocionar negocis a través de mostrar a la dona com un objecte o a promoure rols discriminatoris segons el sexe de les persones«.

En estes últimes setmanes no ha sigut l’única ciutat que ha plasmat una ordenació en este sentit com ho ha fet Segovia o que pròximament ho faran com Madrid, Barcelona o València.

El Grup Municipal de L’Esquerra afirma que ja té localitzats alguns exemples que incorrerien en esta restricció i que alguns se solen reposar en trajectes concorreguts per escolars. Un fet greu que transmet una idea distorsionada dels rols de gènere i de l’expressió de la sexualitat d’una manera mercantilista.