© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Crevillent promou la igualtat i la tolerància en el Dia de l’Orgull LGTBI
17387
post-template-default,single,single-post,postid-17387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Crevillent promou la igualtat i la tolerància en el Dia de l’Orgull LGTBI

“Estima amb orgull”, “defensa els drets amb orgull” o “som el que som amb orgull” són alguns dels missatges que es podran llegir durant aquests dies en les instal·lacions municipals, gràcies a la campanya de cartelleria impulsada des de la Regidoria d’Igualtat de Crevillent amb motiu de la celebració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Segons la regidora d’Igualtat, Ana Vanesa Mas, el programa d’activitats per a la commemoració d’aquest dia s’ha vist modificat a causa de l’emergència del Covid-19, no obstant això aquest fet no impedirà la seua celebració. D’aquesta forma, entre les activitats organitzades des de l’Ajuntament estaran també la col·locació d’una pancarta al balcó de l’Ajuntament amb el lema “Estimem amb més orgull que mai” a la façana de l’Ajuntament, que es durà a terme divendres que ve, 26 de juny, a les 12.00 hores, i la presentació en Ple d’una moció en suport al col·lectiu LGTBI i als seus drets.

Des de l’Associació LGTB Crevillent informen que, a causa de la pandèmia, enguany la manifestació del Dia de l’Orgull serà virtual i fan una crida a la població crevillentina perquè participe en aquesta celebració des dels seus balcons. “Proposem que aquest any 2020 els balcons, que han sigut la connexió de gran part de la població amb el món exterior durant mesos, agafen un significat especial i es convertisquen en el símbol de l’orgull com a emblema de visibilitat, expressió i denúncia. Adorna el teu balcó amb els colors de l’arc de Sant Martí i publica la teua foto en les xarxes socials amb els ‘hastags’ #LGTBCREVILLENT i #ORGULLOLGTBI2020”.

La presidenta de LGTB Crevillent, Rosa Morlesín, comenta que durant aquesta setmana es duran a terme altres accions innovadores com la divulgació a través de les xarxes socials i el canal de Youtube de LGTB Crevillent del curt “Armarios orgullosas”, realitzat per persones de la directiva i voluntaris que han volgut aportar els seus testimonis. D’altra banda, fins dissabte que ve, 27 de juny, es podrà accedir en les seues xarxes a microrelats de dones LGTBI de Crevillent. A més, en l’últim Club de Lectura Feminista es va donar lectura del llibre “Desconocidas & Fascinantes” de Thais Morales & Isabel Franc, amb 63 minibiografies de dones que en algun moment de les seues vides van tindre relacions afectives amb altres dones.

Per a Ana Vanesa Mas és important donar visibilitat a aquest tipus de campanyes “perquè hem de continuar defensant els drets de totes i tots en igualtat de condicions i sense cap discriminació pel simple fet d’estimar diferent. Fins que no aconseguim una igualtat real, des de la Regidoria d’Igualtat continuarem treballant en campanyes de conscienciació contra la lgtbifobia i en defensa del col·lectiu LGTBI i sobre la importància en el respecte a la diversitat”.