© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Crevillent protagonitzarà aquesta nit el programa “Ciutats Desaparegudes” d’À Punt
16740
post-template-default,single,single-post,postid-16740,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Crevillent protagonitzarà aquesta nit el programa “Ciutats Desaparegudes” d’À Punt

L’Arxiu Municipal “Clara Campoamor” i la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” han participat en l’elaboració del programa Ciutats Desaparegudes, de la televisió valenciana À Punt Mèdia, elaborat per la productora The Fly Hunter.

Aquest programa parla dels canvis i transformacions que han viscut diferents espais de la Comunitat Valenciana, fent una comparativa que permet que els espectadors realitzen una reculada en el temps i puguen conéixer eixes ciutats desaparegudes, uns espais que s’han transformat i sense els quals no podríem explicar l’estructura actual de les ciutats.

En aquest cas, el programa tractarà els canvis esdevinguts a Crevillent, a partir de fotografies antigues proporcionades per l’Arxiu i la Casa de Cultura. Les fotografies utilitzades corresponen a elements urbans (carrers, places, edificis, etc.), a més d’elements típics de Crevillent com les festes de Moros i Cristians i Setmana Santa o costums, com els enterraments realitzats amb cotxe de cavalls.

També s’han inclòs aspectes que formen part de la nostra vida social, com l’agermanament amb Fontenay Le-Comte, oficis com la fabricació de catifes o habitatges típics de la localitat com són les coves.

Durant la projecció s’exposaran, a més, alguns aspectes com els canvis en la denominació dels espais públics (carrers, places…), així com vivències personals durant la infantesa en determinats llocs, com la Plaça de la Constitució o la bassa dels “Carafals”.

En l’enregistrament han participat l’Arxivera Municipal, Bibiana Candela, el Dr. en Arquitectura Enrique Manchón i el professor de la Universitat d’Alacant, Joaquín López. “Les imatges són documents gràfics que ens permeten evocar un temps que resulta indispensable conéixer per part dels ciutadans, perquè d’aquesta manera es puguen entendre les ciutats del present i del futur”, comenta l’arxivera Bibiana Candela.