© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Crevillent suspén “per responsabilitat” les festes patronals i de Moros i Cristians
17443
post-template-default,single,single-post,postid-17443,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Crevillent suspén “per responsabilitat” les festes patronals i de Moros i Cristians

Les festes de Moros i  Cristians de Crevillent no se celebraran enguany. Així ho han anunciat aquest matí en una roda de premsa al Casal Fester l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, el regidor de Festes, Josep Candela, i el president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians “Sant Francesc d’Assís”, Luis Manchón.

La decisió de suspendre les festes, previstes per a setembre i octubre d’enguany, ha sigut consensuada per l’Ajuntament i la Regidoria de Festes i l’Associació de Festes de Moros i Cristians, qui ja va anunciar el passat 23 d’abril la suspensió de tots els actes previstos per al Mig Any i l’acord unànime de la seua junta directiva de posposar tots els seus càrrecs festers per a 2021.

“En aquests moments la decisió més responsable és suspendre les festes patronals, una cosa que està ocorrent també a la resta de municipis. Estem veient com apareixen brots i no podem arriscar-nos a tirar per terra els avanços. Des de l’administració i les entitats locals tenim el deure d’evitar els actes i esdeveniments multitudinaris i de prioritzar en tot moment la salut de la nostra ciutadania” afirma l’alcalde de Crevillent. Hem de donar-li la volta a aquest moment -afig José Manuel Penalva- i convertir aquesta crisi en una oportunitat per a millorar la nostra festa de cara a l’any que ve.

Segons ha comunicat el regidor de Festes, Josep Candela, en tot moment s’està tenint en compte els efectes negatius que aquest fet tindrà per al teixit econòmic del municipi. És per aquest motiu -explica Candela- que s’està treballant en una programació d’activitats alternativa que complisca amb les limitacions d’aforament marcades per les autoritats i que s’adapte als protocols sanitaris existents, amb l’objectiu de minorar en la mesura que siga possible les conseqüències econòmiques per a sectors com l’artístic o l’hostaleria. “La suspensió de les festes és una decisió dolorosa però conscient i responsable. Hem esperat durant mesos per a veure l’evolució de la pandèmia però creiem que no es donen les condicions favorables per a celebrar les festes participatives que estàvem organitzant i que ens caracteritzen”, indica l’edil.

Per a Luis Manchón, president de l’Associació, aquesta decisió és difícil i dolorosa perquè involucra a molta gent, no sols als festers, sinó a tot el que influeix les festes patronals: empreses d’infraestructures, comerços, hostaleria, grups i bandes musicals, artistes… “Hem hagut de prendre decisions no desitjades com l’ajornament del Mig Any i la seua posterior suspensió o la de posposar tots els càrrecs festers al 2021, i ara la suspensió de les festes. La nostra idea era intentar portar la festa al carrer encara que fora sense càrrecs, fer una festa diferent, però davant l’escenari en el qual ens trobem hem descartat eixa opció. Celebrarem alguns actes institucionals a la Casa de Cultura, però sempre evitant aglomeracions, complint totes les mesures sanitàries oportunes i tenint en compte l’evolució de la pandèmia” comenta Manchón.