© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | El PP de Crevillent va votar en contra d’instar a Conselleria a retirar l’amiant dels col•legis molt abans de que l’Alcalde ho reclamés
2149
post-template-default,single,single-post,postid-2149,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

El PP de Crevillent va votar en contra d’instar a Conselleria a retirar l’amiant dels col•legis molt abans de que l’Alcalde ho reclamés

El Grup Municipal de l’Esquerra mostra la seua total satisfacció per la notícia donada pel Consell qui s’encarregarà de retirar l’amiant dels centres educatius on encara existix este material constructiu que pot arribar a ser extremadament perjudicial per a la salut de les persones pels seus composats cancerígens. El grup d’esquerres sempre ha tingut una atenció incisiva a l’hora de salvaguardar la salut de les persones i denunciar la retirada d’este material com ho ha estat fent amb el cas d’estos tres centres o amb casos com el de la fàbrica Imperial.

L’Esquerra ha volgut recordar que ja en novembre de 2014 van presentar una moció per a la retirada de l’amiant d’estos tres centres escolars, incomprensiblement el Partit Popular va votar en contra d’esta moció on s’instava literalment a que Conselleria retirara immediatament este material. Com es pot veure a l’acta del 24 de novembre de 2014 és el mateix Miguel Ángel Sánchez, regidor d’Educació, qui defensa el vot en contra d’enviar este prec a Conselleria. No serà, per tant, com ha constatat el Partit Popular fins a abril de 2015, cinc mesos després, que l’Alcalde farà esta demanda que incomprensiblement no havien volgut aprovar mesos abans.

Per a la regidora, Ana Vanesa Mas, “el Partit Popular va actuar amb esta qüestió de la mateixa manera que amb el Teatre Chapí. No és fins a un mes abans de les eleccions, on de manera probable perdrien la majoria absoluta en la Generalitat, que l’Alcalde no ix en defensa dels interessos de les crevillentines i crevillentins. El PP hauria d’explicar perquè va votar en contra d’una proposta de l’Esquerra que ara aplaudeix i vol fer seua amb la gosadia d’apuntar la tardança amb la que s’ha actuat”.

El llistat de 154 col·legis valencians on encara es trobava fibrociment va eixir a la llum gràcies als requeriments que des del Grup Parlamentari d’Esquerra Unida del País Valencià en les Corts es va fer a la qui era aleshores consellera d’Educació, Maria José Català (PP). La població ha de tenir present que este llistat no es va fer públic per part del PP fins que no van ser obligats per una sentència del Tribunal Superior de Justícia, ja que fins a eixe moment s’havien negat a donar la informació en reiterades ocasions. En eixe mateix moment, quan va ser públic que els col·legis Mas Magro, Miguel Hernández i P. Francisco Mas tenien amiant en la seua infraestructura, l’Esquerra va presentar de seguida la moció per a instar la seua retirada a la Generalitat. Moció que va ser recolzada per tots els grups de l’oposició però tombada per la majoria absoluta local d’aquell moment del Partit Popular.

Per a Ana Vanesa Mas “ha quedat demostrat qui ha posat sempre els interessos del poble per davant dels del carnet de partit, benvinguts al sender de la coherència”.