| Els crevillentins patim una doble pobresa, una estructural i altra que sense vergonya han anomenat superàvit
2995
post-template-default,single,single-post,postid-2995,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Els crevillentins patim una doble pobresa, una estructural i altra que sense vergonya han anomenat superàvit

Els crevillentins patim una doble pobresa, una estructural i altra que sense vergonya han anomenat superàvit

El portaveu del Grup Municipal de L’Esquerra de Crevillent, Josep Candela, ha fet unes declaracions arran la notícia apareguda al diari Las Provincias on apareix Crevillent com el tercer municipi amb la renda mitjana més pobra del territori valencià, només per damunt de Torrevella i Almoradí. Este nefast pòdium també col•loca Crevillent entre els vint més pobres de tot l’Estat.

En este sentit, Candela Muñoz ha advertit que eixa pobresa no correspon només a uns fets estructurals, és a dir, una zona meridional d’interior i desindustrialitzada que no ha pogut reconvertir la seua economia, sinó que també hi ha una pobresa afegida que té a veure amb les decisions polítiques que s’han emprés a Crevillent des de fa dècades.

La política d’austeritat del Partit Popular ha sigut aplicada a Crevillent no només en temps de crisi sinó també quan teníem mitjans per a crear noves oportunitats. En els primers anys de la crisi Crevillent ja tenia un superàvit acumulat de més de 4 milions d’euros. Com qualsevol negoci per a tenir resultats primer s’ha d’invertir i això és el que no ha fet el Partit Popular en este poble. Uns diners que han anat a parar a avançar diners als bancs o a pagar expropiacions mal fetes pel govern municipal“.

L’Esquerra ha recordat que cada euro que un crevillentí gasta per a rebre un servei fora de Crevillent són diners que deixen de revertir en l’economia local i segons la formació d’esquerres hem patit un dèficit de serveis a costa de ser “els més rics del cementeri”. L’exemple el centren en què mentre el Sr. Asencio presumia de tenir més superàvit que altres ajuntaments, la societat crevillentina s’empobria dia a dia i la comparativa amb les altres localitats ara dóna una de les xifres de pobresa més altes del territori.

Per últim, Candela Muñoz també ha volgut parlar de la situació dels comptes de l’Ajuntament hui en dia. “Estes últimes setmanes hem sabut que del superàvit de 2017, quasi 2 milions d’euros que l’any passat es van quedar sense executar, vora la meitat d’estos diners aniran a avançar deute als bancs. És a dir, tenim préstecs que podem pagar còmodament però per no executar el pressupost quan toca la llei ens obliga a destinar un milió d’eixe muntant a acontentar a la banca abans del que toca. Això no té cap tipus de justificació en un context de crisi generalitzada“.

Des de L’Esquerra han volgut deixar clar que no estan en contra de tenir superàvit però repetir cada any un sobrant de milions d’euros no ho consideren un superàvit positiu sinó que ho atribueixen a una falta de previsió per a executar un pressupost que podria augmentar la despesa social d’una localitat amb les rendes més baixes del nostre país.