© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Els dispositius policials per a les proves esportives han de millorar i l’actitud del Regidor de Policia no fa entreveure solucions
2164
post-template-default,single,single-post,postid-2164,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Els dispositius policials per a les proves esportives han de millorar i l’actitud del Regidor de Policia no fa entreveure solucions

El Grup Municipal de l’Esquerra ha criticat les declaracions fetes per part del Regidor de Policia, Manuel Moya, qui no ha esperat a l’atestat policial que encara està redactant-se per a dir que “no parece que faltasen medios humanos” després del tràgic incident de l’atropellament en la prova ciclista del passat diumenge. Davant estes declaracions públiques des d’este grup s’ha volgut contestar algunes de les afirmacions que fa el sr. Moya i que apunten en una direcció oposada als qui van estar presents en el lloc i moment del incident.

En primer lloc, l’Esquerra vol lamentar el succeït, alegrar-nos de que el ferit es trobe fora de perill i entén que hi ha factors que no es poden preveure en una prova d’estes característiques, on es donen casuístiques com les que es van donar que escapen tant dels organitzadors com del dispositiu de seguretat que puga posar en marxa un Ajuntament. Per tant, no toca buscar responsables i menys quan tot apunta a que va ser per una negligència d’algú extern a l’esdeveniment esportiu. La dedicació tant dels organitzadors de la prova ciclista com dels voluntaris i membres dels cossos de seguretat és i va ser encomiable i digna d’admirar.

Dit açò, una vegada ha passat un incident com este és el moment de reflexionar i atendre les dificultats que es van donar a l’hora d’atendre l’accident del passat diumenge per tal de millorar-ho en proves futures. Per a l’Esquerra la resposta a esta situació imprevista va deixar evident que la dotació policial per a la prova era escassa. L’arribada a meta es troba en una intersecció perillosa amb molt de trànsit i on es concentra una gran quantitat de gent per veure l’arribada, per tant que només haguera dos agents en este tram va fer que a l’hora d’atendre l’accident la resta de dispositiu en eixa intersecció quedara només en mans de públic i voluntaris quan seguien arribant ciclistes i seguien arribant cotxes a la mateixa rodona. Per al regidor Josep Candela “hem de millorar la resposta a estos incidents, quan hi ha aglomeracions de gent i proves que puguen entramar perillositat. En estes la presència d’agents sempre hauria de pecar en excés per a una major tranquil·litat de les persones”. Des de la formació d’esquerres coincideixen amb el que els sindicats policials porten reclamant per escrit a l’Ajuntament des de fa anys, un reforç de policies en estos esdeveniments.

Ens intranquil·litza l’autocomplaença – ha manifestat Candela Muñoz– amb que el Regidor de Seguretat Ciutadana parla sobre l’operatiu que es va desplegar el diumenge. Quan afirma que van haver 219 efectius per a controlar la marxa BTT està conscientment retorcent la realitat i es desmunta amb varies preguntes. Quan el sr. Moya diu que no havien 6 sinó 7 policies, està contant també la persona que es troba en el retén? Per què no explica que els 6 policies estaven de servei ordinari i per tant davant qualsevol succés en Crevillent haurien d’haver deixat el seu lloc en la prova? Per què no es va convocar a Policia en servei extraordinari per a una prova de 800 participants més el públic i amb 41 km de recorregut? Quan el sr. Moya afirma que també havia 2 agents de la Guàrdia Civil, també esta comptant quan complint amb les seues obligacions del servei ordinari estos agents van haver d’anar-se’n al Realengo a atendre una emergència a mitat de prova? Per què tracta de descarregar responsabilitats parlant dels 200 voluntaris i els 10 efectius de Protecció Civil quan sap que estos no tenen autoritat per a regular el trànsit? Per què no diu que van haver complicacions en el camí del trasvase al trobar-se Protecció Civil qui no pot regular el trànsit i va haver d’acudir la Policia davant d’un conflicte amb un conductor que volia passar sí o sí? I ja que parla dels esforços que fa el seu govern per a contractar més plantilla, per què diu que es contracten a 6 policies nous en dos anys però no diu que entre jubilacions i comissions de serveis en el mateix període s’han retirat 5 policies? O per què s’han reduït de manera considerable les partides per a hores extres de fa deu anys a ací? Són preguntes que necessiten d’accions i solucions i deixar de perdre el temps amb la bronca política a que ens tenen acostumats”.

Per últim, l’Esquerra advertix que seguirà apuntant totes les deficiències en matèria de seguretat que tinga Crevillent, no ens amedrentarà que ens acusen d’alarmistes o oportunistes, mentre alguns assenyalem la lluna altres seguiran mirant el dit.

 

 

Foto: Diario Información