© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Els inquilins dels habitatges públics del EVha no pagaran lloguer durant 3 mesos
16749
post-template-default,single,single-post,postid-16749,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Els inquilins dels habitatges públics del EVha no pagaran lloguer durant 3 mesos

Seguint les mesures urgents i extraordinàries que ha establit el Govern central per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19 (coronavirus), la mateixa Generalitat i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) han establit una sèrie de mesures extraordinàries en relació als habitatges de la seua propietat.

Entre aquestes mesures es troba l’exoneració del pagament del lloguer durant tres mesos, per la qual cosa no es realitzarà el cobrament de la quota del lloguer als inquilins d’habitatges públics de la Generalitat durant abril, maig i juny, podent ser aquest període prorrogable pel temps que dure la crisi.

Segons l’edil d’Habitatge, Gema Asencio, aquesta mesura afecta directament al parc públic propietat de l’EVha a Crevillent, és a dir, als residents en els blocs d’habitatge situats al carrer Castelló, coneguts com a “pisos grocs”. Es preveu que aquesta decisió beneficie unes 13.000 famílies en tota la Comunitat Valenciana, entre les quals es troben al voltant de 45 famílies de Crevillent.

La Direcció General de l’EVha ha comunicat que aquesta mesura té com a finalitat ajudar i protegir les famílies en aquesta etapa de crisi, en la qual moltes persones estan veient com disminueixen notablement els seus ingressos o, fins i tot, es troben en situació de desocupació.

Des de la Regidoria d’Habitatge comenten que, tan prompte com es puga, es reprendran els contactes per a agilitar la signatura de les escriptures dels habitatges que van ser comprats.  A més, s’establirà un mecanisme perquè els problemes que es puguen generar troben solució al més prompte possible, sent aquesta regidoria un pont entre els inquilins i la direcció territorial de l’EVha.