| Els Serveis Socials de Crevillent revaliden la mala nota de “precaris” a l’informe estatal de Directors i Gerents
16298
post-template-default,single,single-post,postid-16298,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Els Serveis Socials de Crevillent revaliden la mala nota de “precaris” a l’informe estatal de Directors i Gerents

Els Serveis Socials de Crevillent revaliden la mala nota de “precaris” a l’informe estatal de Directors i Gerents

El Grup Municipal de L’Esquerra ha informat que s’ha publicat l’estadística que realitza la Asociación Estatal de Directores y Gerentes en Servicios Sociales i que calcula quina és la despesa en Serveis Socials per habitant en les ciutats de més de 20.000 habitants. Un any més recull la dada de Crevillent que segueix estant altra vegada al bloc de les considerades «precàries». En total en 2018 només s’ha gastat 42,5 € per persona. Una xifra que segueix estant allunyada de les ciutats més socialment responsables.

L’Esquerra ha utilitzat la comparativa amb l’estudi de 2017 on Crevillent només invertia 39,71 €, una xifra encara més xicoteta. Però han volgut recordar que el pressupost de 2018 es va fer amb un augment del 6,9% respecte a l’any anterior. És a dir, com l’Ajuntament de Crevillent recaptava més impostos eixa mateixa xifra es va traslladar a totes les àrees municipals. Concretament coincideix amb l’augment percentual del 7% de Serveis Socials.

Per a Josep Candela, portaveu de L’Esquerra, açò demostra una correlació molt clara «el diminut augment que ha patit el pressupost de Serveis Socials no ha sigut perquè el Partit Popular haja traslladat diners d’altres partides més innecessàries, sinó que s’ha limitat a augmentar-ho a costa de l’augment impositiu a la ciutadania. Demostrant que no existeix una aposta per reordenar les prioritats d’este govern sinó simplement el continuisme a què estem acostumats».

Per últim, des de L’Esquerra s’ha volgut recordar que el govern del Partit Popular segueix sense executar moltes partides del que pressuposta, sense anar més lluny este últim any del superàvit de 2 milions d’euros només la meitat s’ha pogut invertir en obres financerament sostenibles. «No és de rebut que estiguem constantment aparcant diners per la falta de previsió a l’hora d’executar-los i que els Serveis Socials d’un poble que ha sigut empobrit seguisquen tenint el mateix percentatge d’inversió juntament amb unes instal•lacions que necessiten un replantejament que salta a la vista- ha conclòs Candela Muñoz».