© Copyright Qode Interactive
L'Esquerra de Crevillent | La denegació de la planta de residus en la Palaia és la victòria dels veïns i del poble de Crevillent
1997
post-template-default,single,single-post,postid-1997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

La denegació de la planta de residus en la Palaia és la victòria dels veïns i del poble de Crevillent

La denegació de la planta de residus en la Palaia és la victòria dels veïns i del poble de Crevillent

El Grup Municipal de l’Esquerra ha valorat molt positivament la resolució de Conselleria que denega la Declaració d’Interès Comunitari al projecte d’instal·lació d’una planta de residus de la construcció en la zona del paratge de la Palaia promogut per Excavaciones Crevillente. Esta planta haguera constituït una agressió a la zona mediambiental de la serra baixa i un perjudici de contaminació i soroll per als veïns que viuen propers. La resolució de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori posa fi en primera instància al DIC que volia aprovar-se i contra el qual el plenari de l’Ajuntament es va mostrar en contra.

Per al portaveu de l’Esquerra de Crevillent, Josep Candela, “esta notícia és una victòria dels veïns de la partida de la Palaia i dels centenars de crevillentins que es van mobilitzar en contra de la ubicació de la planta en eixe lloc, i és la prova de que l’organització i la pressió ciutadana és essencial per a determinar la política local. L’Esquerra no va dubtar ni un moment en anteposar els interessos públics dels veïns de Crevillent als interessos privats d’uns pocs, i encara que altres van tardar més en posicionar-se, per a ells només tenim paraules d’aprovació i d’enhorabona per poder haver arribat a un consens que s’ha demostrat beneficiós per al nostre poble”.

La resolució de Conselleria es basa en l’acord plenari al que es va arribar el 26 de setembre com a òrgan de màxima representació política dels ciutadans en el govern municipal on es manifestava la inconveniència del lloc per a este tipus de planta. Este fet ha estat determinant per a que la Direcció Territorial desestime este projecte. Esta moció, que va ser presentada conjuntament amb altres partits, va venir també acompanyada de centenars d’al·legacions que van presentar veïns i representants polítics.

Per al regidor de l’Esquerra “són temps de repensar la gestió de residus. Ara s’ha evitat una planta de residus de la construcció en la Palaia, com també des d’este grup vam evitar que se seguiren tractant residus urbans en la planta d’Abornasa pegada al Fondo, però estes qüestions que van sorgint ens indiquen que ens trobem en un moment de repensar el model actual d’administrar els residus que generem”. Candela Muñoz en este sentit ha afirmat que “el model que nosaltres defensem no té ni la mínima ombra de dubte en este aspecte, la salut de les persones ha d’estar absolutament per damunt de tot”.