| La persecució de funcionaris díscols per part de César Asencio no és una novetat en este Ajuntament
2985
post-template-default,single,single-post,postid-2985,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

La persecució de funcionaris díscols per part de César Asencio no és una novetat en este Ajuntament

La persecució de funcionaris díscols per part de César Asencio no és una novetat en este Ajuntament

El Grup Municipal de L’Esquerra ha eixit al pas de les declaracions fetes en els mitjans de comunicació per part de l’Alcalde del Partit Popular. Unes al·lusions que el primer edil ja va abocar en la comissió d’investigació i que alguns van atribuir als nervis en eixe moment, però que ara es confirmen en veure com César Asencio ha decidit entrar al terreny personal per a buscar una eixida amb què justificar la falta de control en el contracte de jardineria.

Per al portaveu Josep Candela «no és una novetat esta actitud, perquè de manera contínua l’alcalde s’escuda amb els tècnics per a suplir la falta de control intern existent a l’Ajuntament, però això s’acaba quan hi ha algun funcionari que assenyala estes deficiències. En eixe moment l’estratègia passa a ser un <acoso y derribo>; com ja vam veure amb l’anterior interventor Urruticoechea a qui va obrir i reobrir altra vegada el mateix expedient disciplinari sense prosperar cap d’ells«.

Per a L’Esquerra esta manera de funcionar no només la utilitza en els mecanismes interns de l’administració, sinó que el primer edil s’extralimita orquestrant campanyes difamatòries en els mitjans locals que seguixen incloent quan eixos funcionaris ja fa anys que no treballen aquí. Crevillent en estos últims anys ha pogut comprovar com segueixen apareixent notícies sobre esta persona sense cap tipus de defensa per al calumniat, mesclant coses com l’origen de la seua imputació o obviant aquelles com que persones com ell van destapar que l’antiga contracta de jardins enganyava a este Ajuntament.

Esta vegada li ha tocat al capatàs municipal qui ha deixat en evidència la realitat del sistema de control o descontrol pel que fa a este contracte. Des que es va jubilar el mestre de jardineria municipal, tot s’ha deixat en mans de l’empresa privada de torn, mentre que l’encarregat de signar la recepció del material que es compra no té ni la clau del magatzem municipal on guarda l’empresa concessionària els productes o mentre ha vingut reiterant que no ha pogut comprovar l’existència d’allò que es comprava. Sense entrar a la falta d’albarans o el sobrecost en algun cas de 80.000 euros que s’està pagant en anualitats fora de contracte.

Segons Candela Muñoz «la manera d’actuar del Sr. Asencio, que ha acabat recorrent públicament a la vida privada de funcionaris d’esta casa, no fa més que constatar la figura d’un alcalde esgotat que és capaç d’arrasar amb tota regla de bon comportament per tal de salvar la seua gestió. Un talant que ben bé coneixen no només funcionaris d’esta casa sinó els mateixos excompanys del seu propi partit que han anat abandonant les butaques d’este consistori«.

Per acabar el Grup Municipal de L’Esquerra ha volgut recordar a tots els grups polítics però en especial a Ciudadanos que ara més que mai «és moment de deixar la ideologia a un costat i que torne el servei a mans municipals, cobrir la plaça de mestre de jardineria i gestionar-ho de manera directa almenys provisionalment per una qüestió d’higiene i transparència. Ningú entendríem que s’aprovara un nou plec encara més car que l’actual perquè acabara sent gestionat per la mateixa gent» ha conclòs el portaveu Josep Candela.