La primera possibilitat de municipalització truncada pel vot de la trànsfuga del PSOE

La votació per a recuperar la gestió directa per part de l’Ajuntament del Centre Jove, hui en dia gestionat per una empresa privada, s’ha vist alterada del que anava a ser previsible en repetir-se una votació que ja havia tingut lloc el 2016. Si en 2016 una majoria del consistori va votar per recuperar este servei, esta vegada el resultat ha estat diferent pel canvi de posició de la regidora Lelia Laura Gomis qui ha apostat per mantenir la gestió privada del Centre Jove.

Esta votació es tornava a repetir després de demanar el Partit Popular als tècnics de l’Ajuntament informes comparatius del cost que equivaldria donar este servei a través de funcionaris de plantilla. Per a L’Esquerra esta és la trampa a què ens té acostumats el Partit Popular, ja que la gestió directa per part de l’Ajuntament no té per què fer-se necessàriament a través de funcionaris. De fet en altres municipis, pel que fa al servei de Joventut, estes places solen cobrir-se per eventuals o contractacions temporals a través de borses de treball. Per a L’Esquerra este tipus de contractacions són les més favorables perquè es respecta la prioritat del currículum dels treballadors i és garantia d’igualtat entre els aspirants.

Per a Josep Candela, portaveu de l’Esquerra, “la nostra formació seguirà apostant per la gestió directa dels serveis perquè s’estan demostrant allà on s’apliquen que són més barats i permeten una millor programació que no depén de la lògica del benefici de qui ho gestiona. Caure en el discurs del Partit Popular és tapar-se els ulls a l’evidència de l’entramat d’enxufisme en què s’ha convertit un poble que té privatitzats la majoria dels seus serveis”.

El Grup Municipal de l’Esquerra ha qualificat de “traïció” als votants socialistes que van donar el seu vot perquè haguera un canvi en la forma de gestionar Crevillent. La formació d’esquerres mai ha fet comentaris del conflicte intern que va desembocar en l’eixida de la formació d’una regidora al grup dels no adscrits, però entenen que la deriva que ha emprés esta regidora ha pervertit de manera fraudulenta la intenció de qui havia optat per una opció d’esquerres en les passades eleccions. En només unes setmanes ja ha paralitzat la reprovació a l’Alcalde de Crevillent per la gestió d’Abornasa i ara la primera possibilitat de remunicipalitzar un servei, tot això mentre prepara des d’una acta robada un nou partit “ni de izquierdas ni derechas”. Per a L’Esquerra una imitació del que ja teníem amb Ciudadanos i que ja sabem com acaba.