| La recuperació de la memòria democràtica centra la conferència organitzada per L’Esquerra
2587
post-template-default,single,single-post,postid-2587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

La recuperació de la memòria democràtica centra la conferència organitzada per L’Esquerra

La recuperació de la memòria democràtica centra la conferència organitzada per L’Esquerra

Gran assistència de públic es va donar cita el passat divendres a la casa de cultura per a escoltar al professor i doctor en Història, Pedro Payá López, qui va desengranar el funcionament de l’aparell jurídic-militar que va actuar a partir de la Guerra Civil per a reprimir al bàndol vençut. Esta conferència està inclosa en el seguit d’activitats que des del Grup Municipal de L’Esquerra s’organitza cada any als voltants d’abril en commemoració de la II República Espanyola.

L’acte va seguir amb una dissertació acadèmica sobre les característiques d’eixa repressió i la seua aparença de justícia com a mètode de propaganda. Pedro Payá, membre de la càtedra Jean Monet i professor contractat a la Universitat d’Alacant va agrair la invitació per part del portaveu de L’Esquerra de Crevillent, Josep Candela, qui va ser alumne seu i l’encarregat de presentar-lo.

El portaveu de L’Esquerra a la finalització de l’acte va anunciar la importància dels temps que vénen en relació a la recuperació de la memòria democràtica, deixant per als pròxims mesos l’anunci del principi dels canvis de carrers amb denominacions franquistes de Crevillent. Un tema que encara segueix en negociacions però que prompte veurà la llum. Així com l’any 2019 que marcarà l’aniversari i memorial d’un dels alcaldes de Crevillent afusellats, en este cas el de l’alcalde Alfonso Alfonso Mateo.