| La sentència de la Gürtel confirma que el PP es va finançar il·legalment mitjançant un acte a Crevillent
2964
post-template-default,single,single-post,postid-2964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

La sentència de la Gürtel confirma que el PP es va finançar il·legalment mitjançant un acte a Crevillent

La sentència de la Gürtel confirma que el PP es va finançar il·legalment mitjançant un acte a Crevillent

Este dilluns s’ha donat a conéixer el resultat del judici a exmembres del Partit Popular a la Comunitat Valenciana quedant demostrat el desviament de fons i la malversació amb la qual el partit va actuar i que ha reportat sengles condemnes a varis dels seus dirigents. Entre els actes que la trama Gürtel va utilitzar per a este finançament il·legal, es troba un acte realitzat a Crevillent per un valor de 39.900 €. Una xifra poc menyspreable si la comparem amb els diners desviats en altres ciutats. Segons la sentència l’acte a Crevillent va suposar una despesa més elevada que els actes de Gandia, Elda i Alcoi junts tots ells.

Per al portaveu de L’Esquerra, Josep Candela, «es demostra allò que ja teníem assumit. Hem sigut governats per lladres i l’àlbum de fotos de César Augusto Asencio, alcalde de Crevillent, comença a semblar-se a una sèrie carcerària de televisió. Com a mínim en nom del partit haurien de demanar disculpes als valencians, començant pels seus votants i als crevillentins que van acudir a un acte del qual es van servir para lucrar-se uns pocs».

En este sentit César Augusto Asencio, alcalde del Partit Popular, va haver de declarar en qualitat de testimoni davant l’Audiència Nacional després de diversos intents infructuosos per part de l’alcalde que el jutjat desestimara la seua compareixença.

«Ens van explicar que Blasco era un cas aïllat, Milagrosa Martínez un altre, Serafín Castellano un altre, Ricardo Costa un altre, i així podríem seguir» I ha insistit Candela Muñoz «No tardarem a veure com es retira cada placa amb el nom d’Eduardo Zaplana que hi haja a Crevillent i serà un govern del PP o d’un altre signe en uns mesos el que ho faça».

Segons la sentència «El Grup Polític, actuant en nom i per al Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i amb l’objectiu d’aconseguir finançament per damunt del límit legal establit, va contractar amb la societat del Grupo Correa Orange Market SL perquè esta realitzara actes i serveis de campanya de tot tipus, però en comptes de pagar el PPCV a la societat contractada, és a dir Orange Market, va procurar que estes despeses electorals anaren satisfets per una sèrie d’empresaris que, a més, eren adjudicataris d’obres, serveis o subministraments concedits per l’Administració regional i/o local»; La sentència afegeix que, «per a cobrir esta anomalia, bàsicament s’elaboren una sèrie de factures mentideres que cobririen uns suposats serveis d’Orange Market a estos empresaris»; Este va ser el sistema que es va utilitzar en l’acte de Crevillent.