© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament de Crevillent es posiciona en contra del “impost al sol”
2197
post-template-default,single,single-post,postid-2197,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Ajuntament de Crevillent es posiciona en contra del “impost al sol”

En el plenari de març es va debatre una moció proposada pel Grup Municipal de l’Esquerra de Crevillent en el qual s’instava al Congrés dels Diputats a la derogació de les lleis que afecten i graven el autoconsum d’energia, com l’energia solar fotovoltaica.

Les energies renovables són un referent a Crevillent amb molts inversors i cooperativistes que van triar per este model de negoci sostenible, el qual s’ha vist truncat a causa dels impostos que el govern del Partit Popular està imposant a estes energies. Per este motiu diversos partits van presentar una proposició de llei al Congrés per tombar este “impost al sol”, que va ser vetada per el Partit Popular i Ciudadanos amb l’única excusa que la seua aprovació suposaria un descens de la recaptació del IVA que paguen els autoconsumidors. Cosa que per a l’Esquerra representa un veto injustificable, ja que les lleis consideren que no poden tenir com a única finalitat la recaptació d’impostos.

La moció de l’Esquerra demanava la modificació de la Llei 24/2013 i la derogació del Reial Decret 900/2015 i en un segon punt instava als partits que havien vetat la “Proposición de Ley para el Fomento del Autoconsumo Eléctrico” a reconsiderar la seua postura.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de L’Esquerra, PSOE, Compromís, C’s i la regidora no adscrita. El Partit Popular, en canvi, va optar per abstenir-se. Des de l’Esquerra seguiran insistint en posicionar-se i defensar els interessos de Crevillent per damunt de les sigles polítiques.