L’Ajuntament de Crevillent segueix perdent subvencions per a la Biblioteca Municipal

Este 27 de novembre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va fer públiques les subvencions per a la realització d’activitats de foment de la lectura en biblioteques, entre les quals no es troba Crevillent com a beneficiada per no estar inclosa encara en la Xarxa de biblioteques valencianes. D’esta xarxa formen part localitats veïnes com Elx o Albatera i la subvenció l’han rebuda un total de 76 pobles valencians entre els quals es troben Alacant, Catral, Guardamar, Elda, Monfort, Oriola o Petrer, entre altres. Però no són només estes subvencions les oportunitats que donaria entrar en esta categoria de biblioteques com porta anys denunciant el Grup Municipal de L’Esquerra en l’Ajuntament de Crevillent.

Per a la regidora de L’Esquerra, Ana Vanesa Mas, “els desavantatges de no tenir la biblioteca dins d’esta Xarxa són molts, ja que de ser així podríem consultar el catàleg i renovar els préstecs des de casa, els usuaris podrien demanar llibres d’altres biblioteques i recollir-los en la de Crevillent o es podrien tornar llibres d’altres biblioteques en la nostra. Els crevillentins també tindríem un carnet que podrien utilitzar en qualsevol biblioteca valenciana de la xarxa, tenir descomptes en llibreries o teatres, i com a novetat podríem descarregar llibres electrònics”.

La principal trava que té este Ajuntament per tal de no incloure la Biblioteca Municipal dins de la Xarxa és la categoria dels treballadors encarregats que hauria d’estar en mans d’un A1. Es dóna el cas que tenim treballadors amb la titulació necessària per a tenir esta categoria però els llocs de treball segueixen sense estar coberts mentre fan les faenes de manera provisional des d’altres llocs, estalviant diners el departament de Personal a costa de restar serveis a la ciutadania de Crevillent.

Per Ana Vanesa Mas açò “és un fet més a sumar a la llarga llista de l’austeritat que aplica el Partido Popular en contra d’oferir oportunitats als crevillentins i només una menuda mostra de la precarietat que existeix en la valoració dels llocs de treball en este Ajuntament on s’ha creat per la inacció de la Regidoria de Personal un descontentament generalitzat entre la plantilla de funcionaris que es farà visible a l’hora de tancar la Mesa de Negociació que actualment està en marxa i que previsiblement no posarà solució ni a este ni a tants altres casos de llocs infravalorats”.