© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament demana a les empreses que deixen de cablejar sense llicència
17831
post-template-default,single,single-post,postid-17831,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Ajuntament demana a les empreses que deixen de cablejar sense llicència

L’Ajuntament de Crevillent es va reunir la setmana passada en el Saló de Plens amb les diferents empreses que estan duent a terme la instal·lació del cablejat per a la implantació de fibra òptica en la localitat. Són diverses les companyies que estan actuant sense la pertinent llicència, saltant-se la normativa i fent cas omís als advertiments de la Policia Local sobre la impossibilitat de dur a terme el cablejat sense el permís municipal.

S’han rebut nombroses queixes per part dels veïns, que no han vist respectat el seu desig de no cablejar i foradar la seua façana. “Li hem comunicat als responsables de les empreses que han de deixar d’actuar sense la prèvia aprovació de la llicència i que no poden foradar les façanes sense l’autorització dels propietaris i propietàries dels habitatges”.

A aquesta trobada han assistit directius, tècnics i personal assessor de les quatre companyies en qüestió: Orange, Crevinet, Unión de redes de fibra óptica i Interfibra-Cableworld-Telecrevillent, de les quals alguna d’elles encara no compta amb el permís municipal, rebent les instruccions oportunes per part de la regidoria. En la reunió han estat presents també diversos tècnics municipals amb la intenció d’orientar i prestar assessorament a les empreses per tal de fer-los saber quina és la documentació que han de presentar per a obtindre les llicències necessàries i poder cablejar en el terme de Crevillent segons marca la normativa, tenint en compte que hi ha determinats espais o zones en les quals no es pot realitzar.

S’ha aprofitat l’ocasió per a aclarir determinades qüestions i dubtes que tenien les empreses i informar-los del camí a seguir. En primer lloc han de presentar un pla d’implantació i després, per a agilitar la concessió de les llicències, presentar plans parcials o sectorials amb més detall i amb especificacions tècniques sobre el material a utilitzar i el tipus de cablejat que es contempla en les diferents àrees. Una recomanació del personal perquè les empreses es puguen ajustar a la normativa i obtindre la llicència municipal.

“S’ha convocat aquesta reunió perquè entenem que Crevillent necessita una modernització tecnològica i tindre accés a la fibra, però no es pot actuar d’esquena a la normativa, vulnerant la llei, i sense respectar les propietats privades i públiques”.