© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament es reuneix amb bars, cafeteries i restaurants de Crevillent
17200
post-template-default,single,single-post,postid-17200,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Ajuntament es reuneix amb bars, cafeteries i restaurants de Crevillent

L’Ajuntament s’ha reunit aquesta setmana amb diversos restauradors de la localitat per a comunicar-los la mesura presa pel Govern municipal que possibilita l’ampliació de les terrasses, així com per a explicar-los com sol·licitar-la i resoldre els seus dubtes.

L’elaboració d’una declaració responsable específica, disponible ja a l’Ajuntament i en la web municipal, permetrà als restauradors una ampliació de l’ocupació d’aquesta superfície pública de cara a l’entrada en la Fase 1 de la desescalada. D’aquesta forma, a partir del pròxim dilluns, 11 de maig, els bars, restaurants i cafeteries que compten amb la llicència i presenten aquest document podran augmentar l’espai a les seues terrasses per a taules i cadires.

Per a això es comptarà amb la supervisió dels tècnics municipals, que realitzaran una inspecció per a verificar la viabilitat i el compliment dels requisits d’higiene, seguretat i accessibilitat, respectant els 2 metres de separació entre taules i deixant lliures els espais d’accés als edificis, i sobre la base de la limitació d’aforament del cinquanta per cent.

Se valora molt positivament la reunió amb els empresaris ja que no sols va servir per a informar de les mesures i resoldre dubtes, sinó també per a intercanviar idees i propostes de cara al futur, i afirma que des de l’Ajuntament es continuaran mantenint reunions periòdicament per a continuar avançant i col·laborant en tot el possible per a facilitar el retorn a l’activitat d’aquest sector i que l’impacte negatiu de la crisi siga el menor possible.

Es va aprofitar també la reunió per a assegurar la bonificació de la taxa d’ocupació durant la vigència de l’estat d’alarma i comunicar que aquest impost no es pagarà almenys fins a agost, encara que s’està estudiant amb el Departament de Tresoreria la possibilitat d’estendre aquesta mesura i que els restauradors no paguen l’impost d’ocupació de via pública fins a final d’any.

Ressaltar i agrair també tot l’esforç realitzat per les àrees de Secretaria i d’Informàtica de l’Ajuntament, perquè gràcies a la seua gran faena ja es troba disponible la declaració responsable específica tant presencialment com de manera telemàtica.

L’administració local continua estudiant la viabilitat i treballant per a poder proporcionar ajudes directes a pimes i autònoms afectats per la crisi del Covid-19 i la seua compatibilitat amb les ajudes publicades pel Govern estatal i la Generalitat Valenciana.