© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Sanitat per a traslladar les necessitats i deficiències en l’atenció sanitària a Crevillent
16575
post-template-default,single,single-post,postid-16575,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Sanitat per a traslladar les necessitats i deficiències en l’atenció sanitària a Crevillent

L’equip de govern exigeix que una de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic tinga la seua base a Crevillent les 24 hores i trasllada les deficiències en l’atenció primària i urgències del Centre de Salut que segueix sense resoldre la concessionària del servei Ribera Salud

L’alcalde, José Manuel Penalva, el primer tinent d’alcalde, Manuel Penalva, i Montserrat Pineda, regidora delegada de Sanitat de Crevillent, es van reunir ahir a València amb la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la Cap de Serveis d’Atenció Sanitària a les Urgències i les Emergències en la qual havia delegat la Secretaria General i la Directora General d’Assistència Sanitària, de qui depén la gestió de les ambulàncies.

L’objectiu inicial de la reunió prevista fa mesos era abordar la necessitat d’un Suport Vital Bàsic (SVB) amb base a Crevillent les 24 hores i que el PP va reduir a 12 hores, tot eliminant la seua base durant la nit. Des d’aleshores, ha estat reivindicat constantment pels veïns i veïnes, per l’actual govern municipal, i anteriorment des dels seus respectius partits.

“Continuem insistint que, sent un municipi de pràcticament 29.000 habitants, mereix disposar d’una ambulància SVB amb base a Crevillent tot el dia. Som conscients que aquest és un servei supramunicipal per a tota l’Àrea de Salut; per això, demanem que hi haja un reequilibri i una redistribució dels recursos a tota l’Àrea o que s’amplie el servei, tot modificant l’actual contracte” comenta l’alcalde.

Sobre aquest tema, Isaura Navarro es va comprometre a realitzar un estudi en profunditat sobre els temps de resposta i la distribució actual de les ambulàncies en l’Àrea de Salut, cosa que els membres del govern municipal assistents a la reunió van demanar que duguera a terme amb la major celeritat possible. La secretària autonòmica va manifestar la seua intenció de visitar la nostra localitat per a conéixer de primera mà l’estat en el qual es troben els serveis en aquesta Àrea de Salut.

El govern municipal va aprofitar també la reunió per a traslladar a la Conselleria les queixes rebudes pels veïns i veïnes del municipi sobre el Centre de Salut de Crevillent. Un centre sanitari que compta amb grans carències de personal mèdic, una constant rotació dels facultatius i una alta demora en les cites, a més de saturació en urgències i hores d’espera per a ser atesos.

A més, van assenyalar que l’empresa Ribera Salud, l’actual concessionària que gestiona tant l’Hospital com el Centre de Salut, fins al moment no està donant solucions als problemes d’Atenció Primària i van traslladar la necessitat que d’alguna manera la Conselleria intervinga i exigisca a l’empresa privada el compliment de la concessió, que no és una altra cosa que una atenció sanitària de qualitat, segons José Manuel Penalva. Des de l’Ajuntament informen que ja s’ha anunciat formalment la convocatòria de la primera reunió d’aquesta legislatura del Consell de Salut, òrgan que compta amb la representació dels ajuntaments, per a divendres que ve, 14 de febrer, i que s’aprofitarà per a insistir de nou en la solució de les deficiències de l’atenció sanitària a Crevillent.