| L’alcalde de Crevillent declara en la Audiencia Nacional per la trama “Gürtel”
2584
post-template-default,single,single-post,postid-2584,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’alcalde de Crevillent declara en la Audiencia Nacional per la trama “Gürtel”

L’alcalde de Crevillent declara en la Audiencia Nacional per la trama “Gürtel”

El passat divendres va ser citat César Augusto Asencio, alcalde del Partit Popular, davant el jutjat que tracta el finançament irregular de la trama “Gürtel”. La trama corrupta que desviava fons a través de l’organització d’esdeveniments amb l’empresa “Orange Market” va ser l’encarregada d’organitzar un míting del Partit Popular a Crevillent en la campanya de les Eleccions Generals de 2008. Entre la documentació de la trama apareixia el nom de César A. Asencio associat a l’acte que tenia un import de 39.000 euros. L’alcalde de Crevillent davant les preguntes del ministeri fiscal ha assegurat desconéixer totalment a qui es contractava l’organització de l’acte en l’auditori de la Casa de Cultura ni qui es feia càrrec de fer estos pagaments.

Per a Josep Candela, portaveu de l’Esquerra, “hem de tenir en compte que ja no estem parlant de presumpta corrupció sinó que personatges com Ricardo Costa i diversos empresaris ja han confessat la culpabilitat, per tant és una notícia lamentable que el nom de Crevillent haja de veure’s mesclat amb el pitjor de la política. El Partit Popular hauria de demanar disculpes a cada espectador crevillentí que va acudir a eixe míting i que sense saber-ho aplaudia un acte que servia per a alimentar una trama corrupta. Ningú es mereix tenir coneixement d’una notícia així, començant pels seus votants“.

Diversos diaris han recollit les declaracions que divendres van fer l’alcalde de Crevillent i dos exalcaldes més del Partit Popular. Per contra, a diferència de César Asencio, la exalcaldesa d’Ontinyent sí que va reconéixer acudir a una reunió on se’ls explicava com s’havia d’organitzar l’acte. Tant l’exregidora d’Ontinyent com l’exregidor de Mislata van testificar que es van negar a pagar costos a Orange Market.

Candela Muñoz ha volgut remarcar que “estem malacostumats a què no s’assumisquen responsabilitats pels nostres representants públics i el Partit Popular de Crevillent ha d’admetre que si no tenia coneixement de res, almenys és responsable d’haver emparat a persones que es dedicaven a robar aprofitant la seua ignorància sobre l’organització dels seus propis actes“.