© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’alcalde reclama explicacions a Sanitat sobre per què Crevillent no passa a la Fase 1
17208
post-template-default,single,single-post,postid-17208,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’alcalde reclama explicacions a Sanitat sobre per què Crevillent no passa a la Fase 1

“No entenem la decisió de Sanitat que marca que Crevillent no passe a la Fase 1 de la desescalada” afirma José Manuel Penalva.  L’alcalde de Crevillent va comunicar durant la nit d’ahir que exigirà explicacions a la Conselleria i al Ministeri de Sanitat, després de conéixer la notícia que l’àrea de salut d’Elx-Crevillent no passarà a la següent fase, prevista per a dilluns que ve, dia 11, i romandrà en la Fase 0.

“Segons les autoritats sanitàries de l’Hospital Vinalopó i la Conselleria de Sanitat ens trobem en l’últim tram de la corba epidemiològica i els índexs de contagis, ingressats en UCI i de llits disponibles, així com la taxa de mortalitat, són dels millors de la Comunitat Valenciana, trobant-nos amb un risc molt per davall d’altres departaments com el d’Elda, Alcoi o Torrevella, que sí han passat a la següent fase”, apunta l’alcalde.

“No veiem cap explicació aparentment raonable perquè no passem a la Fase 1, per la qual cosa demanem que ens informen i ens expliquen per què han pres aquesta decisió. Hem sol·licitat al Comissionat de la Conselleria de Sanitat a l’Hospital Vinalopó que ens proporcione les explicacions que ha donat el Ministeri per a deixar-nos fora i les dades que ha elevat la Conselleria sobre el nostre departament al Ministeri de Sanitat. A més exigim saber les xifres del nostre municipi i considerem que les autoritats sanitàries de la Conselleria haurien d’eixir a donar explicacions públiques als municipis del nostre departament”, assenyala José Manuel Penalva.

Aquest nou escenari obliga l’Ajuntament a paralitzar totes les mesures que estaven previstes per als pròxims dies com eren l’ampliació dels serveis presencials, l’obertura d’algunes instal·lacions municipals, o l’ampliació de l’espai d’ocupació de la via pública per a les terrasses dels restaurants, cafeteries i bars. Els quals, al costat dels comerços i altres sectors, s’estaven preparant ja per a la primera fase de la desescalada i es veuran perjudicats per aquest fet.

“El poble de Crevillent de manera majoritària, i el propi Ajuntament, hem seguit rigorosament les indicacions que ens han marcat les autoritats sanitàries, així que ara és la seua responsabilitat donar-nos les explicacions oportunes sobre per què ens hem quedat en aquesta fase. Volem saber per què, si estàvem preparats, no hem canviat de fase. Crec que els crevillentins i crevillentines mereixem com menys un aclariment detallat i, per tant, esperem que se’ns proporcione la informació pertinent i amb la major precisió possible; no sols per a poder comprendre aquesta decisió, sinó també per a poder actuar i adoptar les mesures necessàries amb l’objectiu d’evolucionar a la següent fase i començar amb la reactivació econòmica al més prompte possible” conclou Penalva.