© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Les ajudes per al comerç minorista i restauradors ja estan en marxa
17970
post-template-default,single,single-post,postid-17970,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Les ajudes per al comerç minorista i restauradors ja estan en marxa

El PP arriba tard amb les seues propostes. El Govern Municipal porta setmanes elaborant el projecte de Pressupostos per a l’exercici 2021, i com ja ha demostrat, per a aquest exercici està entre les seues prioritats ajudar al xicotet comerç, als autònoms i a la restauració i fins i tot a les pimes dins de les seues possibilitats pressupostàries.

La regidora de Economía Sostenible Estefanía Salinas exposa que, aquest Govern Municipal com ja ha fet enguany no té cap dubte sobre la necessitat d’impulsar mesures per a ajudar a la nostra economia local i que aquestes mesures siguen sostenibles pressupostàriament. A diferència del PP la nostra responsabilitat és que totes les mesures que s’adopten, gaudisquen del suport dels serveis econòmics municipals, per la qual cosa l’instrument adequat és el Pressupost Municipal i no titulars de premsa on no es diu el cost econòmic de la mesura ni d’on es finançarà.

Enfront d’un titular de premsa, aquest govern municipal adopta mesures concretes i que ajuden a la nostra economia local, sent conscients que no són la solució per a un comerç o un autònom davant el greu problema que suposa l’actual crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Enguany s’han adoptat entre altres mesures, tres línies d’ajudes per un import de 500mil euros, un fet sense precedents en aquest ajuntament. Volem recordar que durant la crisi econòmica del 2007 al 2014 en la qual governava el PP, no va destinar ni un sol euro a ajudes extraordinàries. I aquestes no són les úniques ajudes disponibles, també s’han possibilitat 96 mil euros de la diputació més les ajudes econòmiques directes que ha donat la Generalitat Valenciana a empreses locals per valor de més de 250 mil euros

Quant als llocs del mercat ambulant dels divendres, no han pagat la taxa durant el temps que no han pogut plantar a causa de la prohibició sanitària.

Quant als bars i restaurants, des de l’inici de la pandèmia ja no paguen la taxa d’ocupació de la via pública tal i com es va aprovar. Agraint en el seu moment els propis restauradors aquesta mesura en haver-la considerat com una ajuda directa tan important. 

Per tot això, ens sorprén que el PP tinga dubtes encara a hores d’ara sobre la voluntat d’aquesta administració de fer costat als bars i restaurants. També ens sorprén que siga el PP qui el pose en dubte perquè amb motiu de la inversió realitzada en les festes de 2019 amb diversos concerts al carrer i una barraca reeixida amb més de 5 mil persones o en la realitzada en la nit de cap d’any, que va suposar una injecció de diners a aquest sector econòmic i que qualsevol va poder observar.

Aquest govern anunciarà de manera definitiva les mesures a impulsar una vegada elaborat el projecte de pressupost, que és el que correspon a un govern responsable. No obstant això el PP torna a quedar-se curt en les mesures que necessita Crevillent ja que no sols està en estudi no cobrar les terrasses, sinó que és voluntat d’aquest govern municipal prioritzar una sèrie de mesures d’impuls a la nostra economia local com són les ajudes extraordinàries al comerç minorista, l’elaboració d’un pla d’ocupació local i un pla d’inversions en obres públiques.

Malgrat tot això, lluny de l’autobombo al qual ens tenia acostumats el PP i lluny de fer de la pandèmia un atac continu i deslleial a aquest govern municipal, aquest govern és conscient que les ajudes municipals són això, ajudes, i no resolen en absolut els problemes que està tenint el xicotet comerç i els restauradors de la localitat, que necessiten un gran suport financer i econòmic de l’Administració General de l’Estat i que esperem que quede resolt amb l’aprovació dels nous Pressupostos Generals de l’Estat, que el PP vol rebutjar simplement per qüestions ideològiques.