| Les conduccions de San Felipe Neri i la Partida de Carga entre les propostes financerament sostenibles de L’Esquerra
2982
post-template-default,single,single-post,postid-2982,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Les conduccions de San Felipe Neri i la Partida de Carga entre les propostes financerament sostenibles de L’Esquerra

Les conduccions de San Felipe Neri i la Partida de Carga entre les propostes financerament sostenibles de L’Esquerra

El Grup Municipal de L’Esquerra ha presentat per registre les propostes sobre en què gastar el superàvit de 2017. Cal recordar que el superàvit es tracta dels diners que el Partit Popular no ha sabut executar dins del termini del curs anterior. Per este motiu eixos diners, que ascendeixen a 1.900.000 euros, no han pogut ser utilitzats en augmentar serveis i ara ha de ser destinat a obres financerament sostenibles. Unes obres que vénen limitades pel Ministeri, com puguen ser reparacions d’estructures ja existents o obres que no tinguen després una despesa de manteniment afegida.

En este sentit el Grup de L’Esquerra ha presentat una sèrie d’obres entre les quals destaquen, en primer lloc, les conduccions de sanejament de San Felipe Neri. La coalició d’esquerres ha volgut recordar que el clavegueram de San Felipe ha patit en el passat recent una sèrie de col·lapses com que les canalitzacions, que en un principi estaven pensades per a la població d’este nucli rural, ara ha de suportar la matèria fecal de 2.000 persones provinent del Camping el Marjal. Cosa que ha comportat, a banda dels embussos, l’aparició de mals olors. Encara que l’Oficina Tècnica va informar que les canalitzacions eren correctes, des de L’Esquerra s’opina que crear una canalització directa que travesse San Felipe i connecte directament a l’eixida del poble seria una solució que milloraria l’eficàcia de les ja existents. Com també deixaria de dependre el bon funcionament d’estes que estiguen actives les trituradores de desfetes del càmping.

Una altra de les propostes és el reacondicionament de la Partida de Carga. Este camí ha sigut reclamat pels veïns durant anys, fins i tot amb la replegada de firmes. Com per veïns que tenen situacions a càrrec seu per les quals han de transitar amb ambulàncies setmanalment per este camí i que comporta una penositat afegida després de promeses incomplertes. Des de L’Esquerra entenem que els “parxes” que s’han fet en este camí, o les peticions a Conselleria de subvenció per arreglar-lo, indiquen que esta reivindicació ve sent una constant i és moment de no posar excuses ni demanar a altres administracions allò que podem donar solució des de l’Ajuntament de Crevillent.

Per últim, Josep Candela, portaveu de L’Esquerra ha volgut recordar que “encara que el superàvit és de quasi dos milions d’euros, la realitat és que l’Ajuntament només podrà gastar aproximadament la meitat d’estos diners. La política d’austeritat del PP de Crevillent, sumada a la llei Montoro, dóna com a resultat que la meitat d’este superàvit anirà a avançar diners als bancs pels préstecs que té ara mateixa l’Ajuntament. És simptomàtic que el superàvit del Sr. Asencio a qui més beneficie siga a qui no pateix la crisi”.