© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Esquerra: “Abornasa i César Asencio hauran de complir la llei”
1662
post-template-default,single,single-post,postid-1662,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Esquerra: “Abornasa i César Asencio hauran de complir la llei”

El Grup Municipal L’Esquerra ha recordat que la sentència del Tribunal Contenciós-Administratiu, en resposta al recurs interposat per este grup municipal l’any 2013, en cap cas obliga a l’empresa Abornasa a tancar. La decisió que ha pres la planta de residus situada en El Fondo ha sigut de forma unilateral.

Així, la sentència obliga a complir la llei en el contracte que fa l’Ajuntament de Crevillent amb l’empresa privada, com se li demana a qualsevol empresa de la localitat. “Des de l’Esquerra no podem ser còmplices d’il·legalitats, ni mirar cap a altre lloc encara que altres ho vinguen fent durant anys, i més en un tema que té una evident relació amb la salut dels veïns de la zona i del paratge natural “el Fondo”.

El regidor Vicent Selva ha dit que “l’empresa sap per diversos informes de Conselleria que ha de traslladar la planta a altre lloc i és indigne que intente manipular dient que està a l’espera d’uns permisos que sap que només poden retrasar el tancament”. És més, “utilitzar la situació dels treballadors per fer xantatge a l’administració en compte de buscar alternatives deixa entendre que la voluntat d’Abornasa és aprofitar la situació per justificar un ERE”.

A més, des de L’Esquerra es recorda que és precisament amb la modificació feta pel PP del PGOU, l’any 2011, que el terreny on està situat la planta es consolida com a terreny protegit, de la mateixa manera que va ser la Conselleria de l’anterior govern de la Generalitat, també del Partit Popular, qui va fer silenci administratiu quan l’empresa va demanar la llicència ambiental que necessita.

Des de l’Esquerra es pregunten “on estava l’alcalde “a la cabeza” quan este grup venia avisant des de fa anys que havia de solucionar la situació irregular que venia donant-se en eixa planta? Quin interès tenia el senyor Asencio en deixar la situació en un limbo legal i sense buscar alternatives? Hem de recordar que hi ha una denúncia presentada en Fiscalia Anticorrupció per este cas”.

Cal assenyalar que són diversos els informes que des de fa ja alguns anys han vingut remarcant la necessitat de treure la planta de la seua actual ubicació i fer el trasllat a una zona on esta puga realitzar les seues activitats de forma legal. Estos informes, que no s’han explicat als treballadors i a la ciutadania, són d’especial importància per conèixer la magnitud del problema.

L’últim d’ells, de la Direcció General d’ Avaluació Ambiental i Territorial, de maig del 2014, fa un any, on es tornava a reclamar a l’empresa la necessitat de traslladar la planta. Informe del qual adjuntem imatge en esta notícia.

En paraules del regidor Vicent Selva “Crevillent ha de saber que amb la decisió d’Abornasa de tancar, el poble guanya en salut per als seus veïns, deixem de ser l’abocador de brossa dels pobles de la Vega Baixa, i deixem de pagar-li a una empresa que no acomplia la llei”.

Per últim, el grup L’Esquerra assenyala que els treballadors son víctimes d’una situació on els principals culpables són els que han estat fent activitats econòmiques de forma irregular sense els permisos necessaris, així com els diferents governs, local i autonòmic, que han permès que, malgrat estes deficiències, la planta seguira operant de manera irregular.

Des de L’Esquerra han apuntat que des de fa setmanes i sense afany mediàtic, els regidors de L’Esquerra s’han interessat i han mantingut contactes tant amb els sindicats com amb el Secretari Autonòmic de la Conselleria de Medi Ambient, i es reuniran pròximament per estudiar la situació dels treballadors.