© Copyright Qode Interactive
L'Esquerra de Crevillent | L’Esquerra de Crevillent presenta una moció en defensa dels cítrics valencians
1976
post-template-default,single,single-post,postid-1976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Esquerra de Crevillent presenta una moció en defensa dels cítrics valencians

L’Esquerra de Crevillent presenta una moció en defensa dels cítrics valencians

El Grup Municipal de l’Esquerra de Crevillent ha presentat una moció per al ple de novembre en defensa dels cítrics valencians davant un nou atac de la Unió Europea al nostre camp i les persones que viuen d’ell.

Fa a penes unes setmanes, s’aprovava en el Parlament Europeu una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica. Malauradament, només els eurodiputats d’Esquerra Republicana i Esquerra Unida, i d’altres valencians, murcians i andalusos es van mostrar en contra. Molts dels eurodiputats de la resta de l’Estat és van abstenir o van votar a favor, actuant una vegada més amb profunda deslleialtat amb els valencians.

Fins ara, els cítrics del sud d’Àfrica podien ser importats sense aranzels fins al 15 de setembre, això volia dir que garantien que durant els mesos d’estiu hi haguera taronges allà on en volien, però a mesura que començava la campanya de la taronja valenciana, si els sud-africans volien portar les seues taronges a la Unió Europea havien de pagar unes taxes.

Gràcies a la modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica, podran arribar fins al 30 de novembre i això perjudicarà molt notablement les nostres taronges i, en conseqüència, els nostres llauradors.

Segons la regidora de l’Esquerra de Crevillent Anna Vanessa Mas «amb aquesta moció volem impedir la competència deslleial que suposa introduir en el mercat uns cítrics que es produeixen amb una mà d’obra contractada sense garanties sindicals mínimes i que, a més a més, no passen els estrictes controls fitosanitaris que s’exigeixen als llauradors valencians».

Anna Vanessa Mas ha afirmat que «per tot açò volem instar el Consell i el Govern Espanyol a prendre una sèrie de mesures en defensa d’un sector tan important per a l’economia valenciana com és el citrícola».