| L’Esquerra de Crevillent proposa alternatives a la zona blava de pagament
3013
post-template-default,single,single-post,postid-3013,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Esquerra de Crevillent proposa alternatives a la zona blava de pagament

L’Esquerra de Crevillent proposa alternatives a la zona blava de pagament

El Grup Municipal de L’Esquerra ha rebut de manera crítica l’anunci per part del govern del Partit Popular de crear una zona blava en les immediacions del mercat municipal de Crevillent. Este anunci s’ha donat a través dels mitjans de comunicació sense mantenir-se cap reunió prèvia amb els veïns de la zona, ni tampoc amb la resta de grups municipals que formen la corporació. Segons Josep Candela, portaveu de L’Esquerra, «demostren una vegada més la manera de governar unilateral que no han desaprés des de que van perdre la majoria absoluta«.

Des de L’Esquerra comparteixen la idea que existeix un problema d’aparcament i que este afecta de manera negativa a la dinamització dels comerços del mercat i del centre, per això han volgut plantejar alternatives que concilien esta intervenció amb les molèsties que podrien patir els veïns de la zona. En primer lloc, per a L’Esquerra, és indispensable reunir a comerciants i veïns en un procés obert de debat d’idees i a partir d’això estudiar la zona on hauria d’aplicar-se i quantes places d’aparcament es podrien veure afectades.

Quant al mètode, el Grup de L’Esquerra proposa estudiar la mecànica que s’utilitza en les immediacions del mercat d’Asp. La zona blava d’esta localitat veïna és gratuïta i és el mateix conductor qui indica en un paper l’hora en què ha aparcat. Per a esta funció també pot utilitzar una targeta repartida per l’Ajuntament i pels mateixos comerciants on es pot indicar l’hora. D’esta manera els vigilants saben quant temps li pertoca a cada cotxe o si algun d’estos està incomplint-ho posant un horari posterior de quan ha arribat. Este mètode estalvia per una part el cost a l’usuari per aparcar, per altra no necessita la compra de màquines expenedores ni de sistema informàtic i a més a més fomenta que siguen els mateixos comerciants qui difonguen el sistema de control. Pel que fa als vigilants, no cal que siga cap autoritat municipal sinó que un vigilant dels plans d’ocupació que té en marxa actualment l’Ajuntament podria ser l’encarregat d’avisar la Policia Local perquè imposaren la corresponent sanció, tenint un vigilant d’aparcament i de mercat.

Per al regidor Josep Candela «s’ha demostrat en altres pobles que hi ha alternatives a carregar encara més les butxaques de la ciutadania per un dret tan bàsic com és aparcar al teu poble. Per tant a les mans del Partit Popular queda demostrar si el que volen és donar solucions o deixar-se emportar per l’afany recaptatori i privatitzador que caracteritza al govern del Sr. Asencio«.

Per últim, afirmen que la finalitat ha de ser la major rotació possible de vehicles però que han de ser unes places limitades i de cap manera com marcava Ciudadanos en la seua moció, on marcaven pràcticament tot el centre de la ciutat afegint també l’avinguda de Madrid. Davant les múltiples possibilitats alguns dels aparcaments en bateria de Blasco Ibáñez que queda entremig del mercat i dels edificis administratius locals o els de la zona alta del mercat podrien ser factibles quedant estos per aparcar a la nit els veïns que marxen a treballar de bon matí, mentre la resta de la zona i del mateix carrer seguirien sent d’aparcament normal. «Els veïns de Fontenay patim cada dia l’escassetat d’aparcament provocat per una política que no ha desenvolupat pàrquings públics com per afegir ara una dificultat que va en la direcció oposada d’allò en què hauria de consistir la política, fer la vida més fàcil als nostres veïns» ha conclòs Candela Muñoz.