© Copyright Qode Interactive
L'Esquerra de Crevillent | L’Esquerra demana l’actuació del govern municipal per les destrosses de l’aigua a San Felipe, Casicas i Rincón de los Pablos
1990
post-template-default,single,single-post,postid-1990,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Esquerra demana l’actuació del govern municipal per les destrosses de l’aigua a San Felipe, Casicas i Rincón de los Pablos

L’Esquerra demana l’actuació del govern municipal per les destrosses de l’aigua a San Felipe, Casicas i Rincón de los Pablos

El Grup Municipal de l’Esquerra ha estat amb els veïns de San Felipe i amb els representants de la Comunitat de Regants avaluant els danys esdevinguts per les fortes pluges registrades en aquests passats dies. Un nivell d’aigua que segueix creixent malgrat el cessament de precipitacions, ja que ara està arribant l’aigua acumulada de barrancs i canals de pobles veïns que es troben a major nivell freàtic.

La coalició d’esquerres s’ha mostrat sorpresa en conèixer que cap representant del govern municipal haja pres mesures amb tal afectació del nivell d’aigua. El portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, ha pogut comprovar de primera mà els danys en les collites, com l’alfalfa o la carxofa, totalment fetes malbé, amb l’agreujant que alguna d’elles eren collites plurianuals.

Per a Josep Candela «un examen a primera vista dels camps ja mostra la preocupant realitat de com ha quedat tot inundat, a més per les característiques del terreny aquesta quantitat d’aigua no pot ser absorbida i va a quedar-se estancada durant un temps fent malbé les collites. Per això reclamem al govern municipal de Crevillent que es bolque com altres pobles afectats a la comarca veïna del Baix Segura i faça els tràmits necessaris perquè de donar ajudes pel temporal revertisquen també en els habitants de San Felipe, les Casicas i el Rincón de los Pablos «.

L’aigua a més dels camps també segueix retinguda en alguns dels carrers urbanitzats on no s’ha fet encara cap actuació perquè els veïns puguen creuar de cera sense l’aigua fins als turmells, cosa que amb un bombejament superficial podria solucionar-se.

Per l’Esquerra no és de rebut que encara no haja actuat l’autoritat municipal competent, pel que reclamen implicació en l’assumpte i seure a estudiar la manera d’evitar, o almenys minimitzar, l’impacte futur d’aquestes vingudes d’aigua en un terreny tan delicat i inundable. Candela Muñoz ha volgut recordar que «San Felipe, les Casicas o el Rincón de los Pablos existeixen i des de Crevillent no hauríem de viure d’esquena a aquells veïns amb els quals compartim terme municipal».

 

L’Esquerra pide la actuación del gobierno municipal por los estragos del agua en San Felipe, Casicas y Rincón de los Pablos

El Grupo Municipal de l’Esquerra ha estado con los vecinos de San Felipe y con los representantes de la Comunidad de Regantes evaluando los daños acontecidos por las fuertes lluvias registradas en estos pasados días. Un nivel de agua que sigue creciendo pese al cese de precipitaciones, ya que ahora está llegando el agua acumulada de barrancos y canales de pueblos vecinos que se encuentran a mayor nivel freático.

La coalición de izquierdas se ha mostrado sorprendida al conocer que ningún representante del gobierno municipal haya tomado medidas con tal afectación del nivel de agua. El portavoz de l’Esquerra, Josep Candela, ha podido comprobar de primera mano los daños en las cosechas, como la alfalfa o la alcachofa, totalmente echadas a perder, con el agravante que alguna de ellas eran cosechas plurianuales.

Para Josep Candela “un examen a primera vista de los campos ya muestra la preocupante realidad de cómo ha quedado todo anegado, además por las características del terreno esta cantidad de agua no puede ser absorbida y va a quedarse estancada durante un tiempo echando a perder las cosechas. Por ello reclamamos al gobierno municipal de Crevillent que se vuelque como otros pueblos afectados en la comarca vecina de la Vega Baja y haga los trámites necesarios para que de darse ayudas por el temporal reviertan también en los habitantes de San Felipe, las Casicas y el Rincón de los Pablos”.

El agua además de los campos también sigue retenida en algunas de las calles urbanizadas donde no se ha hecho aún ninguna actuación para que los vecinos puedan cruzar de cera sin el agua hasta los tobillos, algo que con un bombeo superficial podría solucionarse.

Para l’Esquerra no es de recibo que aún no haya actuado la autoridad municipal competente, por lo que reclaman implicación en el asunto y sentarse a estudiar la manera de evitar, o al menos minimizar, el impacto futuro de estas venidas de agua en un terreno tan delicado e inundable. Candela Muñoz ha querido recordar que “San Felipe, las Casicas o el Rincon de los Pablos existen y des de Crevillent no deberíamos vivir de espaldas a aquellos vecinos con los que compartimos término municipal”.

image5