| L’Esquerra demana que s’amplie l’horari d’obtenció de la firma digital de l’Ajuntament de Crevillent
2948
post-template-default,single,single-post,postid-2948,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Esquerra demana que s’amplie l’horari d’obtenció de la firma digital de l’Ajuntament de Crevillent

L’Esquerra demana que s’amplie l’horari d’obtenció de la firma digital de l’Ajuntament de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra ha denunciat en la comissió de règim interior que l’horari que hi ha d’atenció al públic per a obtenir la firma digital és totalment insuficient. Així s’ho han fet saber diversos veïns que tant personalment com per instància es troben amb les portes tancades quan necessiten amb urgència este servei.

Actualment l’horari que dóna l’Ajuntament per a obtenir el certificat digital és només els dilluns i dimecres d’11.00 h a 13.00 h, fa un total de només quatre hores a la setmana per a atendre als veïns. A més, l’altra manera per a obtenir-lo és acudint a SUMA on només es realitza este tràmit els divendres de 8.00 h a 10.00 h. Per a L’Esquerra queda demostrat que no hi ha coordinació perquè es puga donar este servei a Crevillent tots els dies laborables i quan ho fa l’Ajuntament és en horaris que no són còmodes per a qui haja d’entrar a treballar, ja que hauria de ser a primera o última hora.

La firma digital és una ferramenta que s’utilitza per a qualsevol tràmit amb l’administració des de la configuració de borses de treball fins a la mateixa campanya de la renda. Estalvia burocràcia i afegeix la comoditat de poder connectar-te des de casa amb l’administració. Tots els governs aposten per la conversió digital i l’ensenyament d’estes ferramentes a la població. Una cosa que segons L’Esquerra no és possible si després no es donen facilitats a l’hora de servir-les.

El Portaveu de L’Esquerra, Josep Candela, ha comunicat als regidors encarregats que “és necessari arribar amb un acord amb SUMA, si cal, perquè també amplie el seu horari. De la mateixa manera que l’Ajuntament ha de poder dispensar este servei en horaris més amplis donat que és un tràmit que es realitza amb relativa rapidesa i no és una càrrega de treball excessiva”. Per a Candela Muñoz “s’ha d’intentar almenys que no hi haja cap dia de la setmana que no quede cobert este servei siga per SUMA o per l’Ajuntament” i ha conclòs “el primer mandat de l’administració pública sempre ha de ser el de fer la vida més fàcil a les persones”.