| L’Esquerra enceta una campanya per donar visibilitat a les persones amb autisme
16406
post-template-default,single,single-post,postid-16406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Esquerra enceta una campanya per donar visibilitat a les persones amb autisme

L’Esquerra enceta una campanya per donar visibilitat a les persones amb autisme

El Grup Municipal de L’Esquerra amb motiu del dia mundial sobre l’autisme ha encetat una campanya a les xarxes socials amb la finalitat de visibilitzar el grau de desconeixement que encara persisteix respecte als trastorns de l’espectre autista. Amb estes accions pretenen cridar l’atenció i que el públic en general s’interesse per este segment de població que conviu amb l’autisme. Per a fer-ho han començant canviat durant esta setmana el lema pel qual és més coneguda la coalició, el d’ «Un poble viu», per plasmar-lo en pictogrames. Els pictogrames són un llenguatge augmentatiu amb els quals s’ajuda a l’individu a seguir rutines mitjançant símbols.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va instaurar el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’autisme per posar de relleu la necessitat de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb autisme, perquè puguen portar una vida plena i gratificant com a part integrant de la societat. L’autisme afecta una de cada cent persones, la qual cosa significa que a Europa hi ha cinc milions de persones amb Trastorns de l’Espectre de l’Autisme i al voltant de 450.000 a l’Estat espanyol. A pesar d’estes xifres és per a molta població encara una gran desconeguda, per això és importantíssim que tant els responsables polítics com la societat en el seu conjunt aconseguisquen augmentar una major comprensió de l’autisme i s’actue per eliminar barreres que puguen impedir la inclusió i la participació de les persones amb autisme.

Per a L’Esquerra és important que els responsables polítics adquirisquen acords firmes contra l’eliminació de les moltes barreres que encara impedeixen a estes persones gaudir de tots els drets i sent-ne conscients que els canvis legislatius s’han de trobar acompanyats de l’adequació necessària quan implica canvis per a estes persones. Per últim, animen a seguir avançant en promoure l’accés al mercat de treball de les persones amb autisme adaptant els procediments de contractació i estructures de treball accessibles i així també poder-se beneficiar la societat de les habilitats i talents d’estes persones.