© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Esquerra es compromet amb els sindicats a treballar per una RPT innovadora que modernitze l’Ajuntament de Crevillent
16423
post-template-default,single,single-post,postid-16423,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Esquerra es compromet amb els sindicats a treballar per una RPT innovadora que modernitze l’Ajuntament de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra s’ha reunit este matí amb els delegats de personal d’UGT i CSIF en l’Ajuntament de Crevillent. La reunió ha vingut donada per la situació que s’està vivint, ja que el Partit Popular té la modificació de la RPT (Relación Puestos de Trabajo) en l’aire a escasses setmanes d’acabar la legislatura. Este fet ve acompanyat de tampoc tenir pressupostos de 2019 aprovats i està estés el temor que intentaran aprovar a última hora un acord que no done una vertadera solució al panorama intern del consistori.

Per a Josep Candela, portaveu de L’Esquerra i candidat a l’Alcaldia, és una mostra de «la improvisació que s’està vivint en el departament d’hisenda i personal que porta Mari Carmen Candela». Segons el regidor «esta situació ve arrastrada de molts anys de desídia i no voler intervenir en àrees com Serveis Socials o Policia Local, on és necessari modernitzar i donar estabilitat a la plantilla«.

Entre els temes pendents està l’aprovació d’un reglament de productivitat que puga servir per a actualitzar cada lloc de treball després de quedar anul·lada la reforma del complement específic per la subdelegació de govern quan el Partit Popular va intentar aprovar una RPT fora de la llei a principis d’este any. Una productivitat que segons L’Esquerra s’ha de fer bé «sense improvisacions d’última hora i que servisca per a modernitzar l’administració, no per a donar una solució ràpida i salvar salaris de manera general«.

Candela Muñoz ha manifestat en eixe sentit que la postura de L’Esquerra sempre va ser clara respecte a la revisió dels llocs de treball i que s’havia de reconvertir els criteris que estava aplicant el Partit Popular, ja que eren criteris arbitraris com es va demostrar segons avançava la negociació. Per això per a L’Esquerra la millor mesura seria aplicar un barem comparatiu entre la relació de llocs de treball de ciutats similars per veure quins llocs estan sobrevalorats i quins amb deficiències i treballar a partir d’esta premissa quan la llei permitisca actualitzar els complements específics fins on es vol, un raonament que comparteixen els sindicats. Encara que cada ciutat té la seua relació salarial des de L’Esquerra afirmen que hi ha llocs on no cap el menor dubte de la urgència de reformular-los. Mentrestant, concreten, que el camí a seguir és aplicar els augments a partir de la productivitat però a través d’una proposta de reglament innovador amb criteris que modernitzen l’administració crevillentina. «Acontentar a tot el món com ha volgut fer el PP és una estratègia contraproduent. El que volem és aplicar criteris de justícia i organitzar una administració on guanye tant el ciutadà com el treballador, que es premie aquells llocs de treball que innoven i que es puga mesurar la satisfacció de la ciutadania. Tot això és possible si canviem de gestors polítics» ha afirmat Candela Muñoz.