© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | L’Esquerra ha presentat una moció per demanar la derogació del “impost al sol”
2172
post-template-default,single,single-post,postid-2172,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

L’Esquerra ha presentat una moció per demanar la derogació del “impost al sol”

El Grup Municipal de l’Esquerra de Crevillent ha passat per registre per al plenari de març una moció la qual insta als grups parlamentaris del Congrés espanyol a desbloquejar la proposta de llei que podria derogar el popularment anomenat “impost al sol”.

Este impost que grava l’autoconsum farà que milers de consumidors que volen aprofitar l’energia solar per a proveir-se d’electricitat autònomament desisteixen de fer-ho. Esta situació per a l’Esquerra, a l’igual que per a la majoria de partits polítics, crea indefensió i és injusta ja que qualsevol persona hauria de tindre llibertat per a poder gestionar la energia que dóna un recurs natural i lliure com és el sol. La formació d’esquerres critica amb duresa que aquells qui es diuen liberals, com el Partit Popular, a l’hora de governar s’inventen impostos per tal de controlar un mercat que ara mateixa està en mans de les grans elèctriques, famoses per les seues portes giratòries contractant a ex-polítics.

La moció demana als Grups del Congrés que reconsideren el veto que actualment PP i Ciudadanos mantenen per a que no es tramite una llei alternativa que comptaria amb la majoria del Congrés. Este veto sorprèn sobretot per la postura de Ciudadanos qui en un principi es mostrava a favor d’esta derogació, posant-la com a línia roja per a fer President a Rajoy, però que inexplicablement ara està paralitzant fent seguidisme del Partit Popular.

Ana Vanesa Mas, regidora de l’Esquerra, ha manifestat que “des de l’Esquerra hem presentat una moció per a que l’Ajuntament de manera institucional demane als partits en el Congrés que desbloquegen la proposta de llei per a tombar l’anomenat impost al sol, un impost que penalitza l’autoconsum i a les cooperatives fotovoltaiques  i que per contra només beneficia a les grans elèctriques. Partits com Ciudadanos portaven en el seu programa electoral esta mesura i si en Madrid no acomplixen la seua paraula és el moment de que demostren en Crevillent si són lleials o no amb el seu poble”.

Per a Ana Vanesa Mas els partits de PP i Ciudadanos tenen l’oportunitat perfecta per a ser influents en les direccions dels seus partits o del contrari plegar-se d’esquenes a la realitat econòmica i cooperativista de Crevillent. “Per una economia més humana i pel futur del medi ambient haurien de demostrar si la seua prioritat és la gent o tenir contents als seus líders” – ha conclòs Mas.