| Marca PP Crevillent: ni una multa per anàlisis d’ADN caní ni instal•lacions adequades per als nostres animals
3004
post-template-default,single,single-post,postid-3004,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Marca PP Crevillent: ni una multa per anàlisis d’ADN caní ni instal•lacions adequades per als nostres animals

Marca PP Crevillent: ni una multa per anàlisis d’ADN caní ni instal•lacions adequades per als nostres animals

El Grup Municipal de L’Esquerra s’ha fet ressò de les constants denúncies de veïns per l’estat d’alguns carrers i parcs que segueixen patint les deposicions canines mentre el govern del PP segueix instal·lat en la inoperància respecte a este tema. Estes declaracions han vingut determinades per la reclamació que el portaveu de L’Esquerra va realitzar en l’última comissió de Règim Interior en la qual va preguntar per la quantitat d’anàlisis realitzades del tan anunciat ADN caní. L’1 de gener de 2018 va entrar en vigència l’ordenança per la qual es multa als amos que no hagen realitzat esta anàlisi i s’engegava el banc d’ADN amb el qual s’ha de contrastar les mostres arreplegades en el carrer. No obstant això a la pregunta del regidor de L’Esquerra, el regidor de serveis Francisco Verdú va afirmar que encara no s’havia realitzat cap anàlisi que sancionara estes deposicions, ja que encara no s’havia licitat el laboratori que s’encarregaria d’acarar les mostres amb els registres d’ADN ja realitzats.

Per a Ana Vanessa Mas, portaveu de L’Esquerra, açò “demostra l’apatia del govern municipal a l’hora de gestionar el benestar dels veïns fins i tot en el que pertoca a les seues pròpies propostes. Anuncis a -so de bombo i platerets- que després no tenen major recorregut”, ja que segons Mas “esta és una iniciativa que van anunciar en 2015 en la passada legislatura i el dia d’avui solament tenim molta premsa i pocs fets”. 

La regidora de L’Esquerra ha recordat que el seu grup va veure amb bons ulls esta mesura però va criticar des del primer moment que la manera en què es plantejava no era la correcta. Ja que no es marcaven bé els terminis ni es tenia un bon cens caní abans d’engegar-la, alguna cosa que segons la formació s’ha acabat per demostrar.

Del que no hi ha excusa – ha conclòs Ana Vanessa Mes- és culpar d’esta inoperància als tràmits administratius doncs hi ha hagut temps suficient per a engegar moltes mesures que hi hauria pal·liat esta situació. Campanyes de sensibilització, repartiment de botellins i borses, pipicans decents, àrees d’esplai caní que segueixen sense veure la llum i un ventall de possibilitats que ni tan sols s’ha arribat a explorar per a crear un bon clima de civisme que millore també la qualitat de vida dels animals de companyia. L’Esquerra, en este sentit, seguirà reclamant mesurades com un cens sobre el qual treballar, un pla contra l’abandó animal, el projecte d’alberg municipal o les polítiques encaminades al menor sacrifici possible d’estos animals”.