© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Medi Ambient impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers de Crevillent
17944
post-template-default,single,single-post,postid-17944,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Medi Ambient impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers de Crevillent

La Regidoria de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Crevillent posa en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d’envasos de vidre entre el sector hostaler de la localitat.

La iniciativa es desenvoluparà a partir del 17 de setembre i començarà amb la visita i la realització d’enquestes i entrevistes a tots els establiments d’hostaleria per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s’oferirà informació detallada als locals sobre com reciclar correctament i els avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En la reunió de la setmana passada entre l’edil de Medi Ambient i el responsable de zona de Ecovidrio es va acordar facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Servei d’àpats) a través de la instal·lació de contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. A més s’entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors a aquells hostalers que el sol·liciten.

Aquesta campanya pretén aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre en la localitat i servirà per a reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d’envasos de vidre. El sector triat ha sigut el de l’hostaleria i la restauració ja que és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que en ell es consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a l’estat espanyol.

Ressaltar els beneficis mediambientals del reciclatge de vidre, element clau en la lluita contra el canvi climàtic. El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre no sols evitem el creixement dels abocadors sinó també l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més minimitzem l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i contribuïm a estalviar energia.