© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis
17452
post-template-default,single,single-post,postid-17452,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis

La Regidoria de Medi Ambient i set entitats i clubs esportius de la localitat han organitzat com cada any un voluntariat mediambiental estival amb l’objectiu de preservar l’entorn i previndre incendis en la serra de Crevillent. Aquest Programa de Vigilància Ambiental, que va començar dimecres passat 1 de juliol, es desenvoluparà per zones com “Els Anouers”,  “El Catí” i “la Vella”. 

Les labors de vigilància es duran a terme de dilluns a diumenge al llarg de juliol i agost per part de 86 voluntaris pertanyents al Club Ciclista Jaume el Barbut, Club Ciclista Crevillent, Centre Excursionista de Crevillent, Club Esportiu de Caça la Totovía, Assemblea Creu Roja Crevillent, Club Atletisme Marathón i Protecció Civil, els qui vetlaran per la prevenció dels incendis forestals, el bon ús dels paratges naturals i la protecció del patrimoni mediambiental de la localitat.

En aquesta ocasió el programa es desenvoluparà seguint les normes marcades per les autoritats en matèria de prevenció enfront del Covid-19 i amb les mesures sanitàries i de protecció oportunes. S’ha dotat als voluntaris i voluntàries de màscares, guants i gel hidroalcohòlic, i se’ls entregarà també samarretes, gorres i motxilles per al desenvolupament de la seua labor de vigilància (es podrà identificar als voluntaris mitjançant roba de color caqui).

S’ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica una subvenció de 8.000 euros per a cobrir les despeses derivades de l’alimentació, equipament, manteniment de vehicles i assegurances d’accidents i responsabilitat civil, entre altres.