© Copyright Somesquerra
L'Esquerra de Crevillent | On anirà el pressupost de Festes i com serà la programació de setembre/octubre a Crevillent?
17934
post-template-default,single,single-post,postid-17934,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

On anirà el pressupost de Festes i com serà la programació de setembre/octubre a Crevillent?

Quan arriba la tardor Crevillent es prepara per a engalanar-se de Festa, però este any és diferent, com ja va anunciar l’Ajuntament i l’Associació de Festes de Moros i Cristians “Sant Francesc d’Assís” es suspenien les festes patronals 2020 a causa de la pandèmia. Des d’eixe moment tant l’associació com la Regidoria de Festes han estat treballant en una programació d’actes no festius de caràcter cultural que recordaran les dates de la Festa i serviran en paraules de la regidoria per a “reivindicar que la Cultura és segura, fomentar el consum en temps de dificultats per a l’hosteleria crevillentina i posar en valor la nostra Festa com a exponent turístic de primer ordre”.

Tot això s’ha planificat seguint estrictament els paràmetres marcats per la Conselleria de Sanitat i estarà vigilat per un protocol de seguretat organitzat per la Policia Local de Crevillent que va molt més enllà del que es demana per a aforaments reduïts, sent el lloc triat l’Auditori de la Casa de Cultura per reunir les millors condicions per a fer-ho. L’Auditori veurà reduït el seu aforament habitual a 360 persones per tal de guardar la distància de seguretat, com s’ha vingut fent durant tot l’estiu en els actes programats per l’Ajuntament de Crevillent.

Sobre els actes organitzats per l’Ajuntament, el regidor Josep Candela ha volgut destacar que això ens obliga en alguns actes a incloure la novetat de cobrar entrada “per una banda és lògic que el cost es vulga amortitzar en part per a destinar-ho en altres partides més necessàries ara, i per altre costat, era una tendència que no tenia sentit que en aforaments tant reduïts el perfil de l’espectador no siga el d’algú que està disposat a pagar una entrada per a veure un espectacle en concret. Això no vol dir que tots siguen de pagament, seguiran havent actes gratuïts amb retirada prèvia de la invitació”. Sobre els preus el regidor ha informat que es tracta de fer accessible la cultura a qualsevol persona i que per eixe motiu les entrades estaran entre els 5 i 10 euros com a màxim, en una programació que serà revelada en els pròxims dies.

Per últim, des de l’Ajuntament han precisat que els actes atendran a l’evolució de la situació sanitària, per tant, davant qualsevol risc que impedisca desenvolupar l’acte amb la seguretat que estableixen els protocols serà motiu de cancel•lació, com ja ocorre amb les restriccions variables de la vida social. “Hem de recordar que els contagis s’estan donant sobretot en l’àmbit privat-social, és a dir en allò que fem amb família i amistats en cercles de confiança. Els espais culturals i de programació d’oci estan demostrant ser els més segurs i cal reivindicar-los com part necessària de la nostra societat”.

Durant el mes de juliol i agost l’Auditori de la Casa de Cultura va reunir concerts de grups locals, a qui des de l’Ajuntament volen amb estes línies seguir mostrant el seu suport en els moments tant difícils que els ha tocat viure, tant a cantants, programadors, productors, tècnics i resta del món de l’espectacle.