POSTURA DEL GRUP MUNICIPAL DE L’ESQUERRA (EUPV-ERPV) A LES MOCIONS I ORDENANCES AL PLE DEL 25 DE JULIOL

 1. Postura d’EUPV-ERPV davant l’augment dels preus publics respecte els servicis del Gimnàs Municipal, Piscina climatitzada I Escola d’Iniciació Esportiva Municipal.

EUPV-ERPV vota en contra d’esta modificació d’ordenança pels motius següents:

 1. L’argument de l’augment de l’IPC no ens és vàlid perquè de la mateixa manera que pugen els impostos, també augmenten les males condicions laborals, l’atur… i des del govern municipal no es fa res en este sentit.
 2. Un servei municipal, al nostre entendre, ha de contemplar una quota especial per a joves i parats. Dos dels sectors que més estan patint la crisi.
 3. El Patronat es mostra inflexible en les quotes. Les quotes només poden ser anuals. Nosaltres proposem quotes mensuals, trimestrals i anuals. Més flexibilitat, més facilitats per poder accedir a l’esport.
 4. Entenem que un servei municipal hauria de donar el dret a entrar lliurement a la piscina i a participar en les activitats del gimnàs. Fet que no és possible ara mateix.
 1. Moció a favor del valencià d’Escola Valenciana contra el decret de plurilingüisme de la Conselleria d’Educació.

EUPV-ERPV vota a favor de la moció presentada pel grup socialista pels següents motius:

 1. En primer lloc cal dir que EU-ER arriba a un acord amb el Partit Socialista. Com que havíem presentat la mateixa moció, enteníem que EUPV-ERPV l’havia de retirar ja que l’havíem presentat posteriorment. No entrem a la proposta de presentar conjuntament aquesta moció amb el grup municipal de Compromís perquè abans de posar-se en contacte amb nosaltres, ho fa públic en els mitjans de comunicació. No estem d’acord amb aquesta manera de fer política. El consens es fa de manera sensata com ja havíém fet nosaltres amb el grup socialista: La gent parlant s’entén.
 1.  Des de EU-ER apostem pel plurilingüisme i que en l’aplicació de l’aprenentatge de les tres llengües es faça amb criteris educatius basats en la psicolingüística, primer fer l’aprenentatge en la llengua minoritzada i després anar introduïnt les altres llengües.
 1. Aquest decret presentat pel PP que pretén ser plurilingüe, introdueix l’exempció del valencià: Com s’explica que un decret que pretén assegurar el plurilingüisme permet eximir el valencià de les aules?
 1. L’alumnat de programes d’immersió lingüística és el que obté millors resultats en totes les llengües. No entenem aquest atac a un programa educatiu en valencià que és el que millor resultats obté.
 1. El PP vol deixar ferit de mort la llengua, el model públic educatiu, volen matar tres pardals d’un tir: el valencià, l’escola pública i la laïcitat. Tot afavorint, com sempre, l’escola privada i concertada.

 

           3.      Moció presentada per EUPV-ERPV per un “Estiu digne”.

EUPV-ERPV vota a a favor d’esta proposta pels següents motius:

1) Crevillent està patint durament una situació de crisi, molts  veïns i veïnes passaran l’ època de vacances estiuenques al municipi.

2) És obligació de les administracions públiques garantir l’ accés a la cultura com a eina de desenvolupament personal dels ciutadans.

3) Crevillent compta amb una sèrie d’ infraestructures com la Casa de Cultura “José Candela Lledó” que estan sent infrautilitzats.

4) El nostre municipi no compta amb la oferta d’ oci i cultura, impulsada pel govern municipal, que li correspondria per la seua grandària i nivell de població, i molt més en època estiuenca, on l’ oferta d’ oci i cultural resulta ser nul·la.

5) Existeixen diverses alternatives d’ oci i cultura que de baix cost que poden ajudar a donar vida a Crevillent sense supossar una despessa exagerada i fácilment assumible, per l’ ajuntament.

Per això vam proposar les següents iniciatives:

6) Creació d’ un cicle de cinema d’ estiu a l’ aire lliure, per a totes les edats, bé a la Casa de Cultura, bé a qualsevol emplaçament que es considere oportú i apte.

7)  Implantació d’ un cicle d’ activitats destinades a conèixer el nostre patrimoni natural, com la serra i el Fondo, com marxes, tallers mediambientals, o altres que es consideren oportunes i adequades per assolir aquesta finalitat.

c) Que es prenguen mesures similars , adequades a les circumstàncies pròpies, a les pedanies.

 1. Moció de Compromís de crear una  aula de natura en la nova ermita de Sant Gaietà.

Després de consultar l’opinió d’historiadors, biòlegs i ecologistes, EUPV-ERPV vota en contra pels següents motius:

 1. Quan es va construir l’àrea recreativa dels Anouers, el grup ecologista el Puntal de Crevillent, en una comissió de treball, va informar als allí presents que la seua construcció podria influir en la presència dels àguiles del sant Juri. Efectivament, després de muntar l’àrea recreativa, moltes de les parelles d’àguiles se’n van anar, quedant-se tan sols una, degut al soroll existent als Anouers.
 2.  Si avui en dia es realitza una aula de naturalesa a aquest espai, perilla l’única família d’àguiles que hi queda al Sant Juri ja que amb la presència constant de grups d’escolars hi hauria molt de soroll quasi tots els dies de l’any.
 3. La construcció d’aquesta aula de natura també implicaria la millora del camí d’accés als Anouers per al trànsit d’autobusos i/o d’altres vehicles. Això comportaria:                                                                                                                         – Ampliació del camí existent, tot destruint la flora del seu voltant i havent-hi de realitzar grans marges per on el camí discorre prop al barranc.            -La millora del camí provocarà més circulació de vehicles i, per tant, més contaminació sonora no sols al propi paratge dels Anouers sinó també per tot el barranc de sant Gaietà.
 1. El fet de voler construir l’aula de natura a la nova construcció de l’Ermita de Sant Gaietà, entenem que legitima aquesta construcció. Este edifici nou per a nosaltres és un monument a la destrucció del patrimoni històric.
 2. Proposem al grup municipal de Compromís de fer-ho a la zona de La Palaia per traure-li pressió a la zona dels Anouers. Incomprensiblement no accepten la nostra proposta.